На живо

7

Ellie Goulding се завърна с нов албум

Higher Than Heaven е енергичен поп проект, в който централно място заемат характерните вокали на Ellie

Публикувано на 07 Април 2023
Ellie Goulding се завърна с нов албум
Снимка: Animato Music / UMG / Catie Laffoon

Британската звезда Ellie Goulding се завърна с петия си студиен албум.

Higher Than Heaven е енергичен поп проект, в който централно място заемат характерните вокали на Ellie. Записът е посветен на това да се наслаждаваме на живота, да обичаме страстно и включва хитовете “By the End of the Night”, “Easy Lover”, “Let It Die” и “Like a Savior”.

В творческия процес участват някои от най-добрите автори и продуценти днес - Greg Kurstin (Sia, Maggie Rogers, Elton John), Jessie Shatkin (Charli XCX, Years & Years), Koz (Sam Ryder, Madonna, Dua Lipa) и Andrew Wells (Halsey, Yungblud).

"Толкова се радвам, че най-накрая мога да споделя новата си музика със света. Higher Than Heaven не е направен на базата на лични преживявания и беше толкова освежаващо да не преминавам отново през всичко, което ми се е случило. Надявам се всеки да вземе нещо положително от Higher Than Heaven - искам докато слушат този албум, хората да танцуват и да се влюбят един вдруг, в живота и в самите себе си", споделя Ellie. 

По-рано тази година Ellie се качи отново на сцената на лондонската зала KOKO в Камдън, където завладя публиката със сет, състоящ се от предишните ѝ хитове, последните сингли и ексклузивна нова музика от Higher Than Heaven.

През есента Ellie тръгва на европейското си турне, което ще започне на 16 октомври в Дъблин. Наред с невероятната си музикална кариера, тя е и дългогодишен активист и филантроп, който използва платформите си, за да ангажира младите хора с проблемите в света днес.

През 2017 г. Goulding получи наградата New Voices на ООН и като признание за нейната отдаденост стана посланик на ООН за околната среда. Goulding бе избрана за тазгодишния носител на наградата TIME100 Impact Award, а скоро след това обяви, че е и представител на организацията за защита на дивата природата WWF (Worldwide Fund for Nature).  

Ключови думи: