На живо

7

Eliza Rose пусна нова песен

Певицата и диджей от Хакни си партнира с дългогодишната си приятелка и съосновател на Faboo TV – Jeanie Crystal, за създаването на музикален видеоклип, който прославя артистичната ЛГБТ общност, местата и хората, от които се състои и които се противопоставят на джентрификацията на района

Публикувано на 25 Август 2022
Eliza Rose пусна нова песен
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Eliza Rose пусна нова песен.

Певицата и диджей от Хакни си партнира с дългогодишната си приятелка и съосновател на Faboo TV – Jeanie Crystal, за създаването на музикален видеоклип, който прославя артистичната ЛГБТ общност, местата и хората, от които се състои и които се противопоставят на джентрификацията на района.

Видеото, подсъзнателна и радикална препратка към известния роман на Lewis Caroll, е пресечна точка на сексуалност, пол, радост, сюрреализъм, странност, хумор и нотка злокобност. Главният герой в откривателското приключение е Eliza Rose, която е отведена в сюрреалистичен подземен свят от танцьорката Novaya Shey, за да се срещне с гей иконата Ms Sharon Le Grand, модел, активист и танцьор – Sakeema Peng Crook и художникa Wet Mess – само няколко от основните представители на куиър общността в Hackney, които присъстват в този звезден състав. Видеото е заснето по улиците на Хакни, в Dalston Superstore и The Karaoke Hole – важни места за артистично себеизразяване за Eliza, Jeani и цялата общност.

Eliza е родом от Хакни и двете с Jeani са преживели различните етапи на джентрификацията му, но това, което са видели да остава и да се противопоставя, е куиър ъндърграунд артистичната общност и за тях е важно тя да продължава да бъде подкрепяна. 

„Тази общност в Хакни означава толкова много за мен и сътрудничеството е това, което ми дава цел, чувство за принадлежност, радост и толкова много изкуство. За черните жени от работническата класа и маргинализираните хора е трудно да пробият, така че трябва да подкрепяме изкуството на другия и да се издигаме взаимно или това става невъзможно. Представянето на тези светове на екрана също е неразделна част от развиването на отворените умове и показването на младите хора, че тук има различни начини за живот!“, казва Eliza Rose. 

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

„Сцената, в която Eliza слиза в мазето, обобщава какво представлява Хакни. Това е заешка дупка! Откриваш нов клуб и си завлечен надолу, той отваря нов свят и общност за теб и никога не поглеждаш назад. Веднага щом дойдох в Хакни, се запознах с Eliza, срещнах всички тези невероятни изпълнители и сега няма начин да се измъкна от това, няма начин да пожелая да се измъкна! Това дава радост, идентичност и лично на мен ми дава голяма част от моето изкуство. Наистина не съществувам без Eliza или който и да е от другите хора в това видео. Създадохме го в куиър свят, като отдаване на почит към тази страна на нощния живот на Хакни и беше наистина важно да бъде автентично и точно представяне и истинско изживяване за всички участници”, допълва Jeanie Crystal. 

Eliza и Jeanie се срещат в Гластънбъри преди почти десетилетие и оттогава се подкрепят взаимно. Jeanie също така е съосновател на Harpies – първият стриптийз клуб в Обединеното кралство, включващ ЛГБТ и съсредоточен върху транс и куиър тела. 

„B.O.T.A“ на Eliza Rose е изключително забавен, очарователен химн с много самоуверен и игрив текст, който се просмуква в съзнанието ви. Той е продуциран от основателя на ATW Records – Interplanetary Criminal и излъчва точната доза игрива носталгия с модерен привкус, за да ви примами в палавия свят на Eliza. Сингълът излезе чрез лейбъла на Eliza - Rosebud Recordings. 

„Тази песен е толкова носталгична. Когато за първи път чух ритъма, незабавно се потопих в спомени за израстването през 90-те години и танцовата музика от онова време. Да отидете на ваканция на морето, да се мотаете из сюрреалистичната атмосфера на игралните зали, да се срещате с момчета и да бъдете сладки и флиртуващи. След това чувате текста на „Baddest Of Them All“, който противодейства на тази невинност и добавя значителна дързост. Определено отразява двата противоположни аспекта на моята личност – сладко, но и отчасти лошо момиче!“, казва Eliza Rose. 

Ключови думи: