На живо

7

Елена Сиракова ни отвежда на Първа линия

„Първа линия“ е съвършеният саундтрак за лятото: твърде лична-вдъхновена от реални хора и събития, но с такъв общовселенски заряд, че може да се слуша във варианта „всичко навсякъде наведнъж

Публикувано на 27 Юни 2023
Елена Сиракова ни отвежда на Първа линия
Снимка: Jeason Brad Lewis

Елена Сиракова представи новата си песен. 

„И най-голямото богатство не се измерва в гаражи с коли и не в пари, и не в злато … а в теб и мен на първа линия, нали?“

Ако се откривате в този текст, то новата песен на певицата е лично за вас.

„Първа линия“ е съвършеният саундтрак за лятото: твърде лична - вдъхновена от реални хора и събития, но с такъв общовселенски заряд, че може да се слуша във варианта „всичко навсякъде наведнъж“.

Поднесена с финия чар на Елена Сиракова, „Първа линия“ е напълно в духа на бохемския french gypsy jazz. Песента те „хваща“ веднага, за да изтанцува с теб страстен летен танц и да добави на финала „мокричкото в окото“, като обяснение в безметежна любов.

Но макар, че се слуша на един дъх, „Първа линия“ има своята некратка история.

„Всъщност песента наистина показва реални ситуации от нашите страхотни почивки", разказва Елена. "Над 10 години нашата семейна компания ходи в една и съща къща, накрая на малко градче в Гърция, където плажът е само за нас. Дори се шегуваме: най-големият рахат е на първа линия. Тези моменти са се превърнали в символ на перфектното изживяване. С тях е заредена песента“.

Вдъхновението за „Първа линия“ идва преди две лета и от тогава започва монтирането и сглобяване на събирани с години автентични кадри от незабравимите летни ваканции. Обмисля се „подреждането“ на текста и музиката, докато песента „узрее“ - като сладък летен плод. Отхапваме го точно в разгара на горещите месеци, когато желанието е само едно: теб и мен на първа линия… нали? 

Втори план за „Първа линия“
• „Първа линия“ е поредната песен от едноименен мини албум на Елена Сиракова. Пилотният сингъл „Дърветата“ излезе преди месеци и даде заявка за дългоочакваното EP.
• Елена Сиракова планува паралелно изграждане на албум, който да събере цялата й авторска музика.
• За песента „Първа линия“ Елена работи с екипа, на който има безрезервно доверие. Юлиян Янев е на клавишите, Момчил Косев - китара, Виктор Викторов - барабани, Радослав Славчев - бас китара, тромбон - Момчил Косев, тромпет - Мартин Бодуров, акордеон - Калоян Куманов. Музиката и текста са на самата Елена Сиракова, а кадрите във видеото монтира заедно с талантливата Бианка Хинова, която по традиция режисира всички нейни проекти. 

Ключови думи: