На живо

7

Elderbrook издава нов албум

Мултиинструменталистът, продуцент и певец, композитор и носител на Grammy се задълбочава в мислите си с колекцията Little Love

Публикувано на 06 Април 2023
Elderbrook издава нов албум
Снимка: Орфей Мюзик

Elderbrook издава втори албум. 

Мултиинструменталистът, продуцент и певец, композитор и носител на Grammy се задълбочава в мислите си с колекцията Little Love.

12-те песни от албума показват, как Elderbrook изследва родителската любов в цялата й многостранна, сложна слава, чрез уникално прочувствения и мелодичен поглед на изпълнителя към прогресивната хаус музиката.

Песните „Just Like Us“ и „I Need You“ задават тона, като два мощни химна със синтезаторно звучене, с прочувствени вокали за житейските борби, които ни обединяват.

Следва централната част от албума „Howl“ - песен, адресирана до новородената дъщеря на Elderbrook и първия сингъл, който той написа за проекта - „вдъхновен е от онези безсънни нощи, когато слушате детето си да плаче, докато се опитвате да го утешите – исках тя да знае, че ще бъда до нея винаги“.

На други места тъжната песен „Wasted On You“ е отражение върху безкористността, която се изисква да си родител, а сингълът „Talk It Over“ е трогателен, възвисяващ химн, съчетаващ прочувствените вокали на Elderbrook със свеж мелодичен хаус аранжимент, продуциран от Vintage Culture.

Ефирните звукови пейзажи и завладяващия груув определят Little Love, както и отличителните вокали на Elderbrook, които предлагат насоки през животоутвърждаващата тема на албума.

„Стана ясно, че основната тема е за посланията, които бих искал да споделя с децата си, когато пораснат“, казва базираният в Лондон изпълнител.

„Всички преживяхме толкова странни и трудни няколко години по време на пандемията, но ми беше даден най-големият подарък и най-голямата отговорност от всичко за този период и изглеждаше съвсем подходящ момент вторият ми албум да бъде посветен на тях - моите малки любови”.

Elderbrook прави феноменални изпълнения на живо, както е и самоук мултиинструменталист, продуцент, певец и композитор, той е известен със сътрудничеството си с някои от най-големите имена в денс музиката, включително Diplo, Camelphat, Black Coffee и Bob Moses.

Междувременно неговият аплодиран дебютен албум Why Do We Shake In The Cold? включва хитове като: „Numb“ и „Something About You“, а най-новият му миниалбум Innerlight  съдържа сътрудничество с Bob Moses, с последвало турне с разпродадени концерти по целия свят.

След като беше на турне с групи като Jungle, Rufus Du Sol и Odesza, натрупа над 1 милиард стриймвания до момента и беше обявен в състава на Coachella за 2023 г., Elderbrook продължава да се доказва като лидер на електронната сцена.

С втория си албум Elderbrook затвърждава статуса си на един от най-изтъкнатите създатели на хаус музиката. Little Love е завладяващо мелодично пътешествие, което хвърля светлина върху това какво означава да си родител.

Снимка: Орфей Мюзик

Little Love - album tracklist
1. Just Like Us
2. I Need You
3. Howl (with Tourist)
4. Talk It Over (with Vintage Culture)
5. Beautiful Morning
6. Tied To You
7. I’ll Be Around (with Amtrac)
8. Little Love (Little Interlude)
9. Wasted On You
10. If You Want Somebody
11. The End
12. Walk Away (feat. (Ailbhe Reddy)

Албумът Little Love излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Ключови думи: