На живо

7

Elderbook пусна нов мини албум

Публикувано на 12 Октомври 2021
Elderbook пусна нов мини албум
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Elderbrook пусна ново EP.  

Издание от четири трака, Innerlight започва с еуфоричната заглавна песен, съдържаща глобалните супер звезди Bob Moses. Вече издаден като сингъл, тракът е трогателна, емоционално заредена доза електроника, която размива границите между електронно и органично звучене.

Следва ‘I’ll  Find My Way To You’, най-скорошният сингъл на Elderbrook в колаборация с базирания в Лос Анджелис артист Emmit Fenn, възбуждащ трак, който съчетава пищни мелодии с предизвикващи спомени вокали.

Ред е на ‘Broken Mirror’, повдигащ емоциите техно трак, продуциран от майстора в денс музиката Kölsch и накрая пленителният ‘Dominoes’, колаборация с американското електронно дуо  Louis The Child, показващ уязвимостта на Elderbrook.

Мини албумът идва начело на три напълно разпродадени британски дати от турнето, което ще мине през Бирмингам, Манчестър и Лондон през ноември.  

Излизането на EP-то съвпада с пускането на официалното видео на ‘Broken Mirror’, иновативен и кинематографичен клип, който изследва идеята за ‘хората, които чувстват, че трябва да крият кои са всъщност‘ през обектива на привличащо вниманието изпълнение и дихотомията на едновременно похвалено и засрамено любопитство. Режисиран е от Jordan Rossi, безстрашна и нарушаваща правилата креативна личност, чиято работа често се центрира около LGBTQ+ общността. Той си е колаборирал и с Little Mix, The Vamps, Years & Years, Griff, Becky Hill, MNEK и др.  

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Мини албумът е относно това колко е важно да се доверяваш наинстинктите си и да вярваш, че имаш правилните идеи“, обяснява Elderbrook.Че е важно да следваш вътрешната си светлина. Той представя пътуването на себеоткриване, по което съм поел след като станах баща, и се уча как да контролирам това и да вярвам в себе си“.  

Той продължава: През последните няколко години пътувах по турнета в Щатите много пъти, срещнах се и изнасях концерти с някои невероятни артисти. По време на карантината в Обединеното кралство исках да видя дали ще мога да направя някакви записи с някои артисти, които обичам и всички колаборации в мини албума се получиха с комбинация от zoom, телефонни обаждания и имейли“.  

Феномен на живо, самоук мултиинструменталист, продуцент, изпълнител и текстописец, Elderbrook се появи на глобалната сцена през 2017 с участие в съвместно писания, номиниран за награда Grammу платинен хит ‘Cola’ с Camelphat. Той пусна дебютния си албум Why Do We Shake In The Cold? миналата година, утвърдено издание, похвалено от критиците като  ‘дъх свеж въздух‘ и ‘успех по всеки параграф‘. С над 1 милиард стрийма до момента и турне с фигури като Bonobo, Friendly Fires and Jungle, той е глобална сензация и продължава да расте като артист.  

Започнал вече северноамериканската част на световното си турне в Lollapalooza, Elderbrook ще се впусне в нетърпеливо очаквани концерти в Обединеното Кралство този ноември, с напълно разпродадени дати в Бирмингам, Манчестър и Лондон в подкрепа на мини албума (всички дати вижте долу). Той ще замине и на турне по стадионите през 2022 редом до Odesza и Duke Dumont.  

Зашеметяваща колекция от тракове, Innerlight е най-добрата работа на  Elderbrook досега.

Innerlight у нас можете да слушате чрез Орфей Мюзик / Parlophone

Ключови думи: