На живо

7

Ексклузивни кадри от най-очакваните филми

Финалът на Супербол стана арена за представянето на някои от най-очакваните филми за годината

Публикувано на 14 Февруари 2023
Ексклузивни кадри от най-очакваните филми
Снимка: Форум Филм България

На 12 февруари, в Глендейл, Аризона се състоя 57-ият Супербол и за пореден път най-гледаното спортно събитие в САЩ – финалът за купата на Националната футболна лига се превърна в истински празник за киноманите, ставайки арена за представянето на някои от най-очакваните филми за годината.

На 100 милиона зрители пред малкия екран видяха вълнуващи ексклузивни кадри от Бързи и яростни 10, Индиана Джоунс и реликвата на съдбата, Пазители на галактиката Volume 3, Писък 6, Трансформърс: Възходът на зверовете и Dungeons & Dragons: Разбойническа чест.

С писък на уста, първи в родните кина, посрещаме Писък 6. Хорър иконата Гоустфейс се завръща на големия екран и за първи път се отправи към „града, който никога не спи“, за най-напрегнатата и кървава част от иконичната поредица до момента.

Сестрите Саманта (Мелиса Барера) и Тара Карпентър (Джена Ортега), както и близнаците Чад (Мейсън Гудинг) и Минди Мийкс (Джазмин Савой Браун) напускат Уудсбъро и започват нова глава от живота си в Ню Йорк. Ужасът обаче ги следва по петите – нов убиец надява маската на Гоустфейс и сякаш не следва нито едно от установените правила. Скоро броят на телата нараства неимоверно, а с всяка следваща жертва, самоличността и мотивите на убиеца изглеждат все по-мъгляви. По всичко изглежда, че този път оцелели няма да има.

Един различен Гоустфейс ни очаква с Писък 6 на уста – само в кината и 4DX от 10 март.

От Ню Йорк се отправяме към магическите селения на Забравените кралства с епичната продукция Dungeons & Dragons: Разбойническа чест. С огромен размах, много хумор и неспирен екшън, филмът пресъздава на голям екран изключително богатия, изпълнения с вълнуващи митове, невероятни същества и героични битки, приказен свят на легендарната игра Dungeons & Dragons, по начин, за който феновете мечтаят от години.

Забележителното пътешествие Dungeons & Dragons: Разбойническа чест започва предпремиерно от 24 март и премиерно от 31 март само в кината и IMAX, в дублирана и субтитрирана версия.


Следващата спирка от пътешествието ни са космическите простори с Пазители на галактиката Volume 3 – дългоочаквания завършек на историята на най-колоритната и обичана група неудачници във филмовата вселена на Марвел, за които е настанало време да си сърбат компилацията.

Във филма на Джеймс Гън (Пазители на галактиката, Отрядът самоубийци) познатите ни герои изглеждат малко по-различно от обичайното. Звездния повелител Питър Куил още не може да осмисли отношенията си с новата версия на загиналата си приятелка Гамора, защото трябва да намери начин да обедини екипа около себе си, както за да спаси Вселената от надвиснала угроза, така и да защити един от тях. Мисия, която, ако не бъде завършена успешно, може да доведе до края на Пазителите такива, каквито ги познаваме.

В Пазители на галактиката Volume 3 ще чуем гласа на номинираната за „Оскар“ българска актриса Мария Бакалова като един култовите образи в киновселената – Космо, съветско куче, изпратено в космоса през 60-те години, който сега е пазител на космическата станция Ноууеър.
Сърбаме си компилацията с Пазители на галактиката Volume 3 само в кината от 5 май на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Началото на края на пътя – както за нас, така и за един от най-успешните и обичани световни франчайзи, който вече три десетилетия събира почитателите на високите скорости и екшъна пред големия екран, започва с Бързи и яростни 10.
В продължение на много мисии, когато всички шансове са били срещу тях, Доминик Торето (Вин Дизел) и семейството му са надхитрявали и надвивали всеки противник на пътя им. Сега обаче те се изправят срещу нещо различно: от сенките на миналото изплува ужасяваща заплаха в лицето на Данте Рейас (Джейсън Момоа), който, движен само и единствено от желанието за кърваво отмъщение, е твърдо решен да унищожи всичко, което Дом обича. Време е за най-експлозивната, но и най-емоционална част от поредицата до момента. Краят на пътя започва с Бързи и яростни 10 от 19 май само в кината 3D, IMAX 3D и 4DX. 


В началото на юни ще отприщим първичната си сила със зрелищния киноспектакъл Трансформърс: Възходът на зверовете. Изключително успешният франчайз Трансформърс се завръща на големия екран и ще ни отведе на експлозивно пътешествие около света, в което ще се срещнем с нов, поразителен вид Трансформъри.

През 1994 година, двойка археолози от Бруклин се натъкват на древен конфликт, който заплашва да разруши планетата ни. В дългогодишната битка на Автоботите и Десептиконите на Земята се включват три враждуващи фракции на Трансформърите – Максимали, Предакони и Тероркони. Изправяли сме се пред много заплахи – и в миналото, и в бъдещето, но точно срещу такава не сме! Какво е мястото на човечеството в тази епична битка?
Отприщваме първичната си сила с Трансформърс: Възходът на зверовете от 9 юни само в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Своеобразното ни кинопътешествие приключва със завръщането на един от най-великите филмови герои на всички времена - Индиана Джоунс, който ще ни отведе отвъд пределите на времето с дългоочаквания Индиана Джоунс и часовникът на съдбата.

Иконичната шапка отново слага неподражаемият Харисън Форд, а компания му правят Джон Рис Дейвис като емблематичния за поредицата Салах, Фийби Уолър-Бридж като кръщелницата на Инди Хелена и Мадс Микелсен като основния антагонист Волер.
Действието на Индиана Джоунс и часовникът на съдбата се развива през 1969 година, когато космическата надпревара достига точката си на кипене. Индиана Джоунс е разтревожен, след като Американското правителство вербува бивши врагове от Втората световна война, в отчаян опит да изпревари Съветския съюз. Един от тях е Волер – бивш нацист и настоящ член на НАСА, който е замесен в програмата за кацането на Луната и който е твърдо решен да прекрои света, както на него му изнася. Но не и ако Инди има какво да каже по въпроса.

Поемаме в надпревара с времето с Индиана Джоунс и часовникът на съдбата в кината на 2D, IMAX и 4DX от 30 юни, дублирана и субтитрирана версия.

Ключови думи: