На живо

7

Ed Sheeran си сътрудничи с Pokémon за новата си песен

Специалнният му трак ще се появи във видеоигрите Pokémon Scarlet и Pokémon Violet, които излизат на 18-ти ноември

Публикувано на 30 Септември 2022
Ed Sheeran си сътрудничи с Pokémon за новата си песен

Международната музикална суперзвезда и фен на Pokémon – Ed Sheeran, си сътрудничи с компанията The Pokémon Company за новата песен – „Celestial“.

Специалнният му трак ще се появи в дългоочакваните видеоигри Pokémon Scarlet и Pokémon Violet, които излизат на 18-ти ноември ексклузивно за семейните конзоли Nintendo Switch, но феновете могат да го чуят по-рано и да се насладят на музикалния видеоклип, който е вече наличен за гледане в официалния канал на Ed в YouTube.

Видеоклипът към „Celestial“ е вдъхновен от големия интерес на Ed като дете към франчайза и включва някои от любимите му покемони като Pikachu, Squirtle, Machamp, Snorlax и други. Той проследява един типичен ден от живота на Ed, с покемонски привкус и е режисиран от носителят на множество награди – Yuichi Kodama. Включвайки уникална художествена режисура от Yu Nagaba в стил „скица“, който напомня на покемоните, които Ed е рисувал като дете. Видеото е пълно с изненади и пренася зрителите обратно в едно по-просто време в детството им, когато всичко е било възможно.

„Играя Pokémon, откакто бях в началното училище“ – споделя Ed. „ Брат ми и аз имахме различни версии на игрите и разменяхме покемони помежду си, докато всеки не завършеше своя Pokédex. Обичах картите, но игрите бяха онова, което наистина ме омагьоса. Обичах целия свят, който те създаваха, това ме разсейваше, ако в живота ми се случваха негативни неща, от които исках да избягам. Това беше свят, в който можех да избягам и оттогава не съм спирал да играя. Въпреки че вече съм на 31 години, все още имам същата конзола Game Boy Color и играя Pokémon Yellow или Pokémon Silver в самолети и влакове, когато съм на турне. За мен е голяма чест да добавя моя песен към играта и да заснема носталгично видео. Надявам се да харесате песента и видеоклипа - заснемането беше незабравимо!“

Снимка: Орфей Мюзик

„Работата със суперзвезда като Ed беше сбъдната мечта за нас в Pokémon“, добави Kenji Okubo – президент на Pokémon Company International. „Всички ние сме негови големи фенове. Беше удоволствие да работим с него, автентичната му любов към всичко, свързано с Pokémon наистина е забележителна. Yuichi Kodama се е справил фантастично, улавяйки чувството на неподправена детска радост и приключенско усещане във видеото. Искреното им обожание към Pokémon прави това сътрудничество наистина специално и нямаме търпение да видим феновете на Pokémon, както и музикалните фенове да пеят заедно „Celestial“. Надявам се, че всички очакват с нетърпение да се насладят на парчето по-късно тази година в игрите Pokémon Scarlet и Pokémon Violet“.

„Celestial“, който излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, вече е наличен за закупуване и слушане.

Pokémon Scarlet и Pokémon Violet излизат в цял свят на 18-ти ноември, ексклузивно за конзолите Nintendo Switch. 

______________________________________________________

За Pokémon
The Pokémon Company International – дъщерно дружество на The Pokémon Company в Япония, управлява собствеността извън Азия и отговаря за управлението на бранда, лицензирането, маркетинга, Pokémon Trading Card Game, анимационния телевизионен сериал, домашните забавления и официалния уебсайт на Pokémon. Pokémon е създаден в Япония през 1996 г. и днес е едно от най-популярните забавления за деца в света. 

За Warner Music Group
С над 200-годишна история, Warner Music Group (WMG) днес обединява артисти, автори на песни и изпълнители, които развиват развлекателната култура в цял свят. Работейки в повече от 70 държави чрез мрежа от филиали и лицензианти, WMG включва известни лейбъли като 300 Entertainment, Asylum, Atlantic, Big Beat, Canvasback, Elektra, Erato, First Night, Fueled by Ramen, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Sire, Spinnin, Warner Records, Warner Classics и Warner Music Nashville.

Ключови думи: