На живо

7

Ed Sheeran издаде нов албум

“Autumn Variations” беше анонсиран миналия месец

Публикувано на 02 Октомври 2023
Ed Sheeran издаде нов албум
Снимка: Annie Leibovitz

Ed Sheeran представи новия си студиен албум. 

Записът “Autumn Variations” беше анонсиран от артиста миналия месец. 

За него Sheeran казва: „Миналата есен открих, че приятелите ми и аз преминаваме през толкова много промени в живота си. След летните горещини всичко или се успокоява, уталага, достига върха, или се разпадна. Когато преминавах през труден период в началото на миналата година, писането на песни ми помогна да разбера чувствата си и да се примиря с това, което се случва, и когато научих за различните неща, които са се случвали на моя приятел, написах песни, някои от негова гледна точка, някои от моя, за да уловя как той и аз гледахме на света по онова време. Имаше моменти на влюбване и нови приятелства, но имаше моменти на разбито сърце, депресия, самота и объркване".

Музикантът допълва: "Баща ми и брат ми ми разказаха за композитор на име Elgar, който композирал „Enigma Variations“, където всяка от 14-те композиции беше за различен негов приятел. Това ме вдъхнови да направя този албум. Когато записах “Subtract” с Aaron Dessner, веднага превключихме за новия албум. Пишехме и записвахме без прекъсване и този албум се роди от това партньорство. Чувствам, че той е уловил усещането на есента толкова чудесно в своя звук и се надявам всички да го обичат толкова, колкото и аз”.

Ed Sheeran ще изнесе два разпродадени концерта в Royal Albert Hall в Лондон на 18 и 19 ноември. Предстои да изпълни изцяло предстоящия си албум „Autumn Variations“ и двете вечери – където Ed ще бъде придружен от група на живо и струнна секция – това ще бъде единственият оставащ шанс да го видим да изпълнява в Обединеното кралство тази година.

„Autumn Variations“ излиза чрез Gingerbread Man Records и се издава у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Снимка: Annie Leibovitz

Autumn Variations tracklisting:

1. Magical
2. England
3. Amazing
4. Plastic Bag
5. Blue
6. American Town
7. That’s On Me
8. Page
9. Midnight
10. Spring
11. Punchline
12. When Will I Be Alright
13. The Day I Was Born
14. Head > Heels

Ключови думи: