На живо

7

Ed Sheeran и Elton John дават своя принос за празнично настроение

Двама от най-големите звукозаписни артисти на света отбелязват празничния сезон с новия благотворителен сингъл "Merry Christmas"

Публикувано на 03 Декември 2021
Ed Sheeran и Elton John дават своя принос за празнично настроение
Снимка: Zakary Walters

Двама от най-големите звукозаписни артисти на света, Ed Sheeran и Elton John, отбелязват празничния сезон с новия благотворителен сингъл "Merry Christmas".  

Парчето ни запасява с перфектната доза коледно настроение – зареденa с камбанки на шейни, бодър аранжимент и весели хармонии, песента е облечена от стоплящите сърцето текстове на Ed и Elton, добавени към празничната искра.

Писана от Ed Sheeran и Elton John и продуцирана от Steve Mac, блокбъстър колаборацията циментира над 10-годишно приятелство и показва обединяването на силите на глобалните супер звезди за първи път някога в официален сингъл. Обаче това не е първото впускане в празничната музика на двойката – през 2017 Sheeran си подсигури No.1 в престижната коледна британска класация с безвременната балада "Perfect", а класиката от 1973 на Elton, "Step Into Christmas", се превърна в една от най-ротираните коледни песни на всички времена.

Официалното видео на "Merry Christmas" добавя още блясък, отдавайки почит към сцени от заветни коледни номер 1 музикални видеа и емблематични коледни филми. С малко помощ от Mr Blobby, Jonathan Ross, Big Narstie, Michael McIntyre и The Darkness, всички от които се появяват във видеото, виждаме как съставът преоткрива сцени от "Last Christmas" на Wham; "Merry Christmas" на Shakin’ Stevens; "Walking in the Air" на The Snowman; "Stay Another Day" на East 17 и др. 

Снимка: Zakary Walters

По време на коледния период през 2021, глобалните и издателски приходи от записа и печалбите от продажбите на сингъла ще бъдат поравно дарени между благотворителната организация на Ed Sheeran Suffolk Music Foundation & The Elton John AIDS Foundation.

Снимка: Zakary Walters

Благотворителният сингъл "Merry Christmas" наличен във всички платформи. Тракът у нас можете да слушате от днес чрез Орфей Мюзик /Asylum/Atlantic. 

Източник: Станимира Михайлова / Орфей Мюзик   

Ключови думи: