На живо

7

Ed Sheeran се бори с любовта и загубата в ново видео

Разголващият душата нов албум на Ed – „-“ ще бъде издаден на 5-ти май

Публикувано на 24 Март 2023
Ed Sheeran се бори с любовта и загубата в ново видео
Снимка: Annie Leibovitz

Ed Sheeran пусна новия си сингъл „Eyes Closed“.

Британецът създава парчето преди няколко години. Започвайки като песен за раздяла, текстът придобива изцяло ново значение, след като Ed преживява сърцераздирателна загуба, която го кара да преразгледа и преосмисли оригиналната версия на песента за албума „-ʼ“.

Една от песните с най-силно поп звучене от дългоочаквания му нов албум, „Eyes Closed“ улавя същността на любовта и загубата, което е отразено и в официалното видео. Режисиран от Mia Barnes, видеоклипът показва Ed, който прекарва вечерта навън, следван от синьо чудовище – служещо като метафора за скръбта, Ed не може да се отърси от него, където и да отиде, напомняйки му за празнината, останала в живота му. 

Снимка: Орфей Мюзик

Говорейки за новата песен и видеото, Ed казва: „Тази песен е за това да загубиш някого, усещайки как всеки път, когато излезеш, очакваш да се сблъскаш с него и всичко просто ти напомня за него и нещата, които сте правили заедно. Понякога трябва да намирате начин да избягате от реалността, за да заглушите болката от загубата, но някои неща просто ви връщат обратно към нея.

Когато обмислях концепции за музикалното видео към „Eyes Closed“, исках да направя видеоклип, вдъхновен от филми като „Harvey“, където главният герой има въображаем приятел, който е гигантски заек, невидим за всички останали. Има и книга, която прочетох на дъщерите си, където тъгата е представена под формата на въображаемо създание. Тъгата често е нещо, което ви следва наоколо, изпълвайки стаите, в които се намирате. Можете да го почувствате и видите, но никой друг около вас не може. Затова реших да създам свое собствено голямо синьо чудовище за видеото. То става все по-голямо и по-голямо, докато започва да изпълва цели стаи и е всичко, което мога да видя, също като тъгата“.

Разголващият душата нов албум на Ed – „-“ ще бъде издаден на 5-ти май чрез Asylum/Atlantic. Изграден на фона на скръб и надежда, Ed създава и записва албума с четиринадесет песни заедно с Aaron Dessner (The National) през февруари миналата година, след като поредица от тежки събития разтърсват живота му.

Обявен по-рано тази седмица, неговият изцяло нов документален филм от четири части – „Ed Sheeran: The Sum of It All“, ще се излъчва по „Disney+“ от 3-ти май 2023 г. Съчетавайки невиждан досега личен архив, интервюта и изпълнения, интимният документален филм изследва как личните му преживявания са го оформили като артиста, който е днес.

Сингълът „Eyes Closed“ излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Ключови думи: