На живо

7

Ed Sheeran разкри детайли за новия си албум

(Subtract) ще е най-новото издание от неговата обхващаща десетилетие математическа ера, което излиза на 5-ти май 2023 г.

Публикувано на 02 Март 2023
Ed Sheeran разкри детайли за новия си албум
Снимка: Annie Leibovitz

Ed Sheeran се подготвя да издаде новия албум ‘-‘ (Subtract) – най-новото издание от неговата обхващаща десетилетие математическа ера, което излиза на 5-ти май 2023 г. чрез Asylum/Atlantic/ Орфей Мюзик.

Албум, който се връща към корените на певеца и автор на песни Ed и който е написан, вдъхновен от лична скръб и надежда, „-“ (Subtract) представя една от най-големите звезди на планетата в нейния най-уязвим и искрен вид.

Ed споделя: „Работих върху „Subtract“ в продължение на десетилетие, опитвайки се да извая перфектния акустичен албум, създавайки и записвайки стотици песни с ясна визия за това, което смятах, че трябва да представлява. Тогава в началото на 2022 г. поредица от събития промениха живота ми, менталното ми състояние и в крайна сметка самия начин, по който гледах на музиката и изкуството.

Писането на песни е моята терапия. Помага ми да осмисля чувствата си. Пишех без да мисля какви ще бъдат песните, просто излях всичко, което усещах. И само за седмица замених това, което ми беше отнело толкова време, с най-дълбоките си и мрачни мисли.

В рамките на един месец казаха на бременната ми жена, че има тумор, за който не може да бъде предприето лечение до раждането. Най-добрият ми приятел Jamal – мой брат, почина внезапно, а аз се озовах в съда, защитавайки почтеността и кариерата си като автор на песни. Бях погълнат от страх, депресия и безпокойство.

Снимка: Annie Leibovitz

Имах чувството, че се давя, че съм под повърхността, гледам нагоре, но не мога да изплувам и да поема въздух.
Като артист усещах, че не мога искрено да представя пред света произведение, което не показва точно как се чувствам и как трябва да изразя себе си в този момент от живота си. Този албум е точно това. Той е прозорец към душата ми. За първи път не се опитвам да създам албум, който да се хареса на хората, просто изразявам нещо, което е искрено и показва къде се намирам в този момент от живота си. Това е съдържанието на дневника ми от миналия февруари и моят начин да го осмисля. Това е Subtract“.

Откакто за първи път се научава да свири на китара „Layla“ от Eric Clapton, когато бил 12-годишен, се ражда любовта на Sheeran към певеца и автор на песни. Израснал под влиянието на изпълнители като Damian Rice, Bruce Springsteen и Bob Dylan, чиято музика звучи постоянно в къщата на родителите му – артисти, с чието творчество го запознава баща му John – „-“ винаги е бил на хоризонта за Ed. След като песните и процесът на писане придобиват изцяло ново значение и насоченост след поредица от тежки събития, разтърсили света на Ed през 2022 г., нещото, което остава константа е силното му желание да направи запис, основаващ се на любовта му към композициите на певеца и автор на песни.

Снимка: Annie Leibovitz

Сега, докато той се подготвя за издаването на най-разкриващото душата му произведение досега, „-“ служи като навременно напомняне защо Sheeran остава един от най-талантливите текстописци на своето поколение; артист, който анализира собствените си преживявания за феновете, в търсене на утеха и принадлежност. „-“ е резултат от това, че Sheeran разширява границите на своя музикален талант, докато създава най-задълбочените песни в кариерата си. Обединявайки се с Aaron Dessner (The National) за писане и продуциране, след като двамата обединиха сили след запознанството им чрез общата им приятелка Taylor Swift, Ed и Aaron започват да създават албума през февруари миналата година. Създават над 30 песни по време на едномесечния си престой в студиото. Четиринадесетте парчета в албума са естествено свързани с изящна продукция от двамата артисти, смели фолклорни елементи и оркестрови аранжименти.

Ed Sheeran стана хит на британската музикална сцена през 2011 г. с дебютния си албум „+“. Бързо утвърдил себе си като създаващ история артист, той продължи успеха си с „x“, „÷“, „No.6 Collaborations Project“ и „=“ – каталог, който превърна Sheeran в един от най-успешните изпълнители на 21-ви век. 

Снимка: Орфей Мюзик

‘-‘ (Subtract) Tracklisting:
1. Boat
2. Salt Water
3. Eyes Closed
4. Life Goes On
5. Dusty
6. End Of Youth
7. Colourblind
8. Curtains
9. Borderline
10. Spark
11. Vega
12. Sycamore
13. No Strings
14. The Hills of Aberfeldy

Ключови думи: