На живо

7

Dungeons & Dragons: Разбойническа чест влиза в кината на 24 март

Филмът ще ни потопи в свят, пълен с вълнуващи митове, невероятни магически същества и героични битки

Публикувано на 16 Март 2023
Dungeons & Dragons: Разбойническа чест влиза в кината на 24 март
Снимка: Форум Филм България

Чувате ли грохота? Това е звукът от приближаването на най-грандиозното киноприключение на сезона.

На 24 март ще се потопим в изпълнения с вълнуващи митове, невероятни магически същества и героични битки уникален свят на легендарната настолна игра Dungeons & Dragons, който оживява в кината с епичната продукция Dungeons & Dragons: Разбойническа чест.

Филмът е качествената екранизация, която феновете на D&D очакват от години и която ще отвори широко вратите към този незабравим фентъзи свят, за всички, които не се страхуват да си „цапат ръцете“ с опасни, но изключително забавни приключения, включващи страховити създания, битка със зли магьосници и разбира се, дракони. В това ни уверява и изпълненият със забележителен екшън и много хумор нов трейлър на Dungeons & Dragons: Разбойническа чест, който също така разкрива, че когато съдбата на света виси в ръцете на подобни „мъдри“ глави като нашите колоритни герои, положителният край съвсем не е гарантиран.

Снимка: Форум Филм България

В Dungeons & Dragons: Разбойническа чест изпеченият разбойник и бард Едгин и неговият партньор – варварката Холга се заемат да си върнат съкровище, което с право са откраднали, но за нещастие са били заловени. Едгин скоро открива, че въпросната ценност е в ръцете на бившия му приятел Фордж, който също така е отвлякъл дъщеря му Кира. Тя е затворена в града, който Фордж управлява с помощта на мистериозен съветник Софина и за да успее да я спаси, Едгин ще има нужда от стабилна помощ. Към него и Холга се присъединяват младият магьосник Саймън, паладинът Зенк и друидът Дорик, но ще им стигнат ли силите? Защото докато се отправят на опасната си мисия, бандата разбойници се натъкват на най-голямото зло, познато на света, което, на всичкото отгоре, самите те са отприщили.

Снимка: Форум Филм България

Режисьори са Джон Франсис Дейли и Джонатан Голдстийн (Нощни игри), които са и автори на сценария, заедно с Майкъл Джилио, по играта Dungeons & Dragons на Hasbro. Продуценти са Джереми Лачъм, Брайън Голднър и Ник Мейър. В ролите са Крис Пайн, Мишел Родригес, Хю Грант, Реге-Жан Пейдж, Джъстис Смит, София Лилис, КлоиКолман, Дейзи Хед и др.

Най-разбойническото киноприключение Dungeons & Dragons: Разбойническа чест започва на 24 март само в кината, IMAX и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия.

Ключови думи: