На живо

7

Dua Lipa издаде нов сингъл "Illusion"

Публикувано на 12 Април 2024
Dua Lipa издаде нов сингъл
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Dua Lipa издаде нов сингъл "Illusion"

Трикратанта носителката на награди GRAMMY и седeмкратна носителка на награди BRIT, Dua Lipa издаде сингъла “Illusion” от предстоящия си трети албум „Radical Optimism“, който ще бъде издаден на 3 май.

„„Illusion“ беше първата песен, върху която Caroline, Danny, Tobias, Kevin и аз работихме заедно и тя наистина разчупи леда“, споделя Dua. „Става дума за това да знаеш в какво се забъркваш, но да останеш непоклатим. Шегата е, че е забавно да играеш с някого в неговата собствена игра, защото в крайна сметка няма да успееш да се поддадеш на илюзията.“

Режисирано от Tanu Muino, музикалното видео към “Illusion” включва Dua заедно с танцьори, гмуркачи и синхронни плувци в “Piscina Municipal de Montjuïc” в Барселона, Испания. Видеото кулминира с изкачването на Dua по кула, като препратка към скандалната каталунска традиция. Емблематичният басейн послужи като място за музикалния видеоклип „Slow“ на един от любимите поп идоли на Dua - Kylie Minogue.

“Illusion” е написан в съавторство на Lipa, заедно с колегите, които подготвям албума - Caroline Ailin, Danny L. Harle, Tobias Jesso Jr. и Kevin Parker, и е копродуциран от Harle и Parker. Зашеметяващата и вълнуваща песен следва „Training Season“ и „Houdini“, които са от предстоящия албум на Dua – „Radical Optimism“.

Dua наскоро обяви първата серия от дати за турне в подкрепа на албума „Radical Optimism“ с концерти в Берлин, Пула и Ним през юни, които бяха разпродадени веднага. Освен това Dua ще изнесе шоу в емблематичната зала “Royal Albert Hall” в Лондон на 17 октомври.

Вдъхновен от себеоткриването на Dua, “Radical Optimism” е албум, който се докосва до чистата, радост и щастие от това да имаш яснота в ситуации, които някога са изглеждали невъзможни. Трудното сбогуване и уязвимото начало, които преди са заплашвали да смажат душата ви, се превръщат в успех, когато изберете оптимизма и започнете да се движите с благодат през хаоса.
"Radical Optimism" пренася своя слушател в един мечтателен поп свят, богат на музикалност, лирично непримирим и звуково освобождаващ.

Rolling Stone нарече албума „поп блаженство“, като същевременно отбеляза, че е „уникален и допълни, че Dua Lipa е уверен денс поп изпълнител с остроумни текстове, готови за Instagram“.

Ключови думи: