10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Дони с нов албум и видео, заснето на 6 континента

Записът е озаглавен „Емигрантски“ и включва песента “Емигрантска”

Публикувано на 11 Април 2022
Дони с нов албум и видео, заснето на 6 континента
Снимка: Aba Sme PR

“Емигрантски” е новият албум на Дони.

Съдържа 10 песни, с изцяло симфоничен звук, с вплетени етно инструменти като: кавал, арменски дудук, гайда, тамбура, гъдулка, тъпан... Музиката, текстовете и продуцирането са на Дони, а аранжиментите - на Георги Андреев.

Албумът е инспириран от безбройните концерти, които Дони, като част от “Фондацията” прави по целия свят и най-вече от срещите му с емигрантските общности. 

Снимка: Aba Sme PR

Стартовата песен от албума, със заглавие: “Емигрантска” е с придружаващо видео, заснето на 6 континента, в което български деца я изпълняват на “липсинк”. Сред изпълнителите са деца от Рио де Жанейро (с гледка към прочутия залив и статуята на Исус Христос), от град Манаус с гледка от Амазонка, от град Сао Пауло, Пауануй и Оукланд в Нова Зеландия, деца от Австралия, Дубай, Кувейт, Тел Авив, Южна Африка, Кипър, Европа и Северна Америка. Всички те са родени далече от България, но с вълнение се включват в този, уникален  по рода си клип. Режисьор на клипа и художник на албума е Златка Шеткова.

Снимка: Aba Sme PR

Албумът “Емигрантски” е цялостен разказ за живота на емигранта с общ смисъл на текстовете в него. Той ще достигне до всяка точка на света навсякъде, където има българи.  В албума “Емигрантски”, наличен във всички дигитални платформи и музикални магазини, са включени и инструменталите на песните. 

Дони „Емигрантска“

Музика и текст: Добрин Векилов –Дони

Аранжимент: Георги Андреев

Продуцент: Добрин Векилов –Дони

Снимка: Aba Sme PR

Ключови думи: