На живо

7

Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта идва в киносалоните през май

В ролите влизат Бенедикт Къмбърбач, Елизабет Олсън, Рейчъл Макадамс и др.

Публикувано на 11 Април 2022
Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта идва в киносалоните през май
Снимка: Форум Филм България

На 6 май нещата определено ще излязат от контрол с Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта, който ще ни отведе отвъд границите на всичко, което познаваме и сме виждали досега от невероятния филмов свят на Марвел. Предварителната продажба на билети за впечатляващата мегапродукция стартира от 8 април, в избрани киносалони, а най-нетърпеливите фенове ще могат да се отправят на зрелищното пътешествие през умопомрачителните и опасни алтернативни реалности на Мултивселената още на 5 май, на специални предпремиерни прожекции.

Реализираната с огромно въображение и размах от легендата в хорър жанра Сам Рейми,  който прави завръщане в комиксовото кино след невероятния успех на трилогията Спайдър-мен с Тоби Магуайър, Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта е спиращ дъха визуален спектакъл с оригинална и емоционална история, който обещава незабравимо кинопреживяване за всеки, който се осмели да пристъпи в мрачните реали на Мултивселената от 6 май само в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

За филма:

След като наруши целостта на пространство-времето, отваряйки вратите към Мултивселената в Спайдър-мен: Няма път към дома, доктор Стивън Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) се изправя пред тежките последици от своите действия. Всяка нощ той сънува един и същи ужасяващ сън, а след това се събужда и… истинският кошмар започва – Земята и съществуването на цялата Вселена са поставени на карта. За да възстанови равновесието, Стрейндж ще разчита на помощта на стари и нови съюзници, с които посреща опасностите, проникнали през прохода между вселените, включително и нов мистериозен противник. Ще успее ли доктор Стрейндж да спаси самата тъкан на реалността и готов ли е да плати цената за това?

Режисьор на Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта е Сам Рейми (Злите мъртви, План без грешка, Отведи ме в ада), сценарият е дело на Джейд Хейли Бартлет и Майкъл Уолдрон (Локи), а продуцент е Кевин Файги. Освен Бенедикт Къмбърбач, в ролите влизат още Елизабет Олсън и Чуетел Еджиофор Бенедикт Уонг, Рейчъл Макадамс, Сочил Гомес, Майкъл Щулбарг и др.

Ключови думи: