На живо

7

Добрият пример N-JOY: Да споделим любовта към книгите

Нейка Димитрова и Доменика Димитрова посетиха 43 СОУ и 41 СОУ, за да се срещнат непосредствено с будните умове на бъдещето

Публикувано на 22 Април 2024
Добрият пример N-JOY: Да споделим любовта към книгите

Обичате ли да четете? Е, щом си "говорим" в момента - явно да. Четенето е част от нашето ежедневие, но да отделяш специално време, за да четеш, да потъваш и създаваш нови светове, то това изисква посвещаване, усилие, влечение.

Ние в радио N-JOY обожаваме да четем и нашите слушатели ясно си дават сметка за това - било от референциите в ефира ни, било от крилатите фрази, които често ползваме, излезли от някой дебел том. Своята любов към книгите споделяме с всички, а през месец април две дами от екипа ни посветиха специално време за четене с малки и големи.

Нейка Димитрова и Доменика Димитрова посетиха респективно 43 СОУ и 41 СОУ, за да се срещнат непосредствено с будните умове на бъдещето. С книга в ръка Нейа и Доменика дадоха своя добър пример, като споделиха с учениците в тези две софийски училища защо трябва да четем.

Посещенията бяха част от кампанията "Походът на книгите", организирана от Асоциация „Българска книга“, чиято дългогодишна цел е да стимулира четенето като навик още от детска възраст, с което да се повиши нивото на грамотност сред подрастващите, да развие тяхното мислене и да обогати нивото им на култура.

  

Заедно с радиоводещи от Jazz FM и bTV Radio те четоха, дискутираха и споделяха с надеждата да запалят искрата на четенето в сърцата на деца и младежи. 

А вие на кого последно четохте?

 

Ключови думи: