На живо

7

Dennis Lloyd представи нов сингъл

Изпълнителят с над 2 милиарда слушания пусна „Berlin“

Публикувано на 28 Септември 2022
Dennis Lloyd представи нов сингъл
Снимка: Sony Music/Вирджиния рекърдс

Dennis Lloyd се завръща с нов сингъл.

Изпълнителят с над 2 милиарда слушания (включително милиард от хита му „Nevermind“) пусна „Berlin“.

Парчето олицетворява началото на вълнуващо пътуване за израелския музикант. След като продава над 16 хиляди билета за две вечери в Menora Mivtachim Arena в Тел Авив, той се премества с приятелката си и трите им кучета, за да започне нов живот в малка ферма в Португалия. Откакто има по-близка връзка с природата, писането на песни се оказва лесно като детска игра за звездата и именно „Berlin“ е първият резултат от голямата промяна в живота му.

Песента също така представлява силна промяна в неговото звучене – текстът е изпълнен с жизнена енергия, допълнена от ярки хаус бийтове и алтернативни поп синтезатори. В Парчето, Dennis пее за желанието си да се откъсне от зоната си на комфорт и да се впусне в приключения по света - нещо, което повечето от нас нямат възможност да изпитат по време на социалната изолация. Тематично, артистът написва трака малко след като започва своето собствено пътуване.

Снимка: Sony Music/Вирджиния рекърдс

„Много съм развълнуван да споделя нова музика след дълга пауза, надявам се тази песен да ви помогне да създадете красиви спомени с хората, които обичате най-много. Това е първата песен, която написах, откакто се преместих в Португалия. След две години мечти за пътуване най-накрая успях да го направя и беше толкова вдъхновяващо да открия нови пейзажи, култури и езици“, споделя той.

„Berlin“ е написан и продуциран изцяло самостоятелно от Dennis, а след това е мастериран от номинирания за награда GRAMMY Luca Pretolesi, работил заедно с J Balvin, Major Lazer и Diplo.

Ключови думи: