10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Деница Караславова донесе на България 2-ро място от фестивала „Нова вълна“

Милиони зрители в Русия проследиха трите поредни вечери, в които Деница Караславова представи международен хит, български хит и своя песен

Публикувано на 27 Август 2021
Деница Караславова донесе на България 2-ро място от фестивала „Нова вълна“
Снимка: Arkady Gluhih

Деница Караславова спечели втората награда на международния фестивал за поп музика „Нова вълна“, който се провежда за 19-ти път в Русия.

Талантлива, артистична, млада, красива и дисциплинирана – това са все качества, които Деница притежава и бяха оценени високо от журито на конкурса.

Снимка: Arkady Gluhih

Милиони зрители в Русия проследиха трите поредни вечери, в които Деница Караславова представи международен хит, български хит и своя песен. През цялото време нашето момиче стоеше на крачка от върха, което е огромно постижение за артист на крехката възраст от 19 години и от държава, която рядко изпраща свой представител на музикалния форум.

Музикалният си път Деница започва в родния Пловдив, където посещава школа по пеене. Само на 16 години красивата певица се записва за участие в популярен музикален телевизионен формат (Гласът на България),  и става един от 12-те финалисти в него. Забелязана е от Монте Мюзик и подписва договор с музикалната компания, с която издават три самостоятелни сингъла.

През 2019 година от Монте Мюзик правят първи опит Деница да се представи на „Нова вълна“. Журито обаче не допуска младото момиче до финал, като обяснението е, че е само на 17 години и съветват да се яви следващата година, защото има огромен потенциал. През 2020 година Ковид пандемията не позволи провеждането на фестивала. Щастлива за Деница Караславова се оказа 2021 година. Тя представи България достойно, уверено и определено в момента цяла Русия говори за нея.

Към днешна дата е ясно едно – Деница има всички  шансове за успешна кариера, както у нас така и извън пределите на родината. В началото на август тя записа песента „Queen of the Drama”, създадена специално за конкурса от международен екип. Сингълът вече е в дигиталните платформи, като очакваме съвсем скоро да има и своя визуализация.

Ключови думи: