На живо

7

N-JOY Summer се зареди с настроение и емоции в Делфинариум Варна

"Делфините са едни уникални същества, най-прекрасните създания в природата, умни, интелигентни, безкрайно позитивни, обожават контакта си с човека, особено с децата, зареждат с невероятна енергия и емоция", споделят от делфинариума

Публикувано на 30 Юни 2022
N-JOY Summer се зареди с настроение и емоции в Делфинариум Варна
Снимка: Делфинариум Варна

N-JOY Summer е в разгара си, тази седмица сме в северното Черноморие и докато се наслаждаваме на красивите плажове ви питаме знаете ли, че делфините са семейство морски бозайници от разред Китоподобни? 

Водещата Нейа, разговаря с Ивелина Жекова от Делфинариум Варна, за да ни запознае с тези удивителни животни.

Делфинариум Варна е единствено по рода си в България атракционно съоръжение. Той е открит на 11 август 1984 година и е един от символите на морската ни столица. Разположен сред зеленината на варненската Морска градина, той е една от най-привлекателните туристически спирки за всички посетители на Черноморието.

Снимка: Радио N-JOY

"Делфините са едни уникални същества, най-прекрасните създания в природата, умни, интелигентни, безкрайно позитивни, обожават контакта си с човека, особено с децата, зареждат с невероятна енергия и емоция", споделя Ивелина Жекова.

Делфините не са риби, те са бозайници, които също като нас хората дишат с бели дробове. В момента в Делфинариум Варна има 5 делфина, Кимбо и Доли, които са в Делфинариума от самото му създаване. Йоана и Бимбо, родени в Делфинариум Варна, както и малкото бебе Флипър, който е само на 3 години, но е любимец на публиката.

Снимка: Радио N-JOY

Най-големите почитатели на делфините, разбира се са децата: "Децата просто имат уникална реакция, делфините обожават да си общуват със тях. Начинът, по който реагират по време на представление, как гледат делфините и аплодират, просто няма как да се опише.", допълва още Ивелина Жекова.

Делфинариум Варна работи 6 дни в седмицата от вторник до неделя, като през лятото има по 4 представления на ден. Програма на представленията и билети можете да намерите ТУК

Снимка: Радио N-JOY

Чуйте цялото интервю на Нейа с Ивелина Жекова от Делфинариум Варна в аудифайла горе в статията.

 

Ключови думи: