На живо

7

Дебютният албум на Nessa Barrett вече е факт

С Young Forever 20-годишната изпълнителка насочва поглед към себе си, анализирайки музикалната сцена, Лос Анджелис и играта на слава

Публикувано на 18 Октомври 2022
Дебютният албум на Nessa Barrett вече е факт
Снимка: WMG / Katia Temkin

Nessa Barrett издаoe своя дебютен албум.

Неподправеният и вдъхновяващ проект Young Forever демонстрира умението на младата изпълнителка да създава подчертано емоционални поп химни, изпълнени с болезнени истини. За да отпразнува издаването, Barrett споделя режисирана от нея визуализация към акцента на албума – „dear God“. 

С Young Forever 20-годишната изпълнителка насочва поглед към себе си, анализирайки музикалната сцена, Лос Анджелис и играта на слава, както и собствените си битки по време на израстването си. В първото парче от албума – „tired of california“, Nessa закачливо се подиграва с „Града на ангелите“, където всичко е прекалено перфектно. 

След това тя разширява своя хоризонт с „dear god“ и „lovebomb“, изследвайки интимните си връзки. Сред останалите открояващи се парчета в албума са „gaslight“, „too hot to cry“ и „fuckmarrykill“. В „Young forever“ Nessa си партнира с честия сътрудник Evan Blair, който също така е изпълнителен продуцент на дебютното ѝ EP от 2020 г. – „pretty poison“.

Nessa обяснява за Young Forever: „Всяка песен в този албум е толкова лична за мен. Музиката е моят начин да се справям с трудностите в живота и създаването на този албум беше моята терапия. Винаги съм се питала защо е трябвало да премина през толкова много болка в живота си и съм го чувствал като проклятие. Но сега осъзнах, че това е било нужно, за да мога да създавам подобни песни, с които да помагам на хората да преминат през трудните за тях периоди".

Nessa ще изпълни на живо песни от „Young forever“ за първи път на фестивала When We Were Young в Лас Вегас на 22-ри, 23-ти и 29-ти октомври. Тя също ще бъде хедлайнер в известния театър El Rey в Лос Анджелис на 25-ти октомври на разпродаденото специално еднократно шоу по случай издаването на албума – Young Forever Live

След като беше включена в списъците на Billboard (21 Under 21), Ones to Watch ( 25 Artists to Watch in 2022), Uproxx (Next Hitmakers List) и People (Emerging Artist List), Nessa събра близо един милиард стриймвания. Тя също така беше номинирана за наградата Push Performance of the Year на MTV Video Music Awards за 2022 г. Певицата и автор на песни е решена да използва нарастващата си слава за добро. 

От поп-пънк хита от 2021 г., получил златен сертификат – “la di die” (с участието на jxdn и Travis Barker на барабаните), до “dying on the inside,” който беше издаден през февруари с надеждата да повиши осведомеността относно хранителните разстройства, Barrett се отдава все повече на използването на своята платформа като източник на изцеление. С Young Forever тя потвърждава, че има смелостта и таланта да сподели посланието си със света.

Слушайте Young Forever чрез Warner Records/Орфей Мюзик.

Ключови думи: