На живо

7

David Guetta продължава горещата си поредица през 2021

Французинът обединява усилия с британския DJ MistaJam и гласа на поп соул музиката, John Newman

Публикувано на 06 Юли 2021
David Guetta продължава горещата си поредица през 2021
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Продължавайки невероятната гореща поредица с колаборатори, списъка на неколкократния носител на награди Grammy, DJ & продуцент, David Guetta, е повече от впечатляващ. За следващия си сингъл той се обединява с две невероятни имена, DJ-я на  Capital Radio и тейстмейкър, MistaJam, и поп-соул сензацията John Newman за издаването на ‘If You Really Love Me (How Will I Know)’. У нас можете да слушате чрез Орфей Мюзик/ Warner/Parlophone ТУК.  

David Guetta е един от най-разпознаваемите DJ-и и продуценти в света с многобройни награди Grammy и един от най-отбелязваните артисти на планетата. С последващи отличия като един от топ #10 най-стриймваните артисти в Spotify за всички времена, избран за 2020 като #1 DJ от DJ Mag и Best Electronic Act на MTV European Music Awards, в скорошните месеци той повторно затвърди позицията си на самия връх на формата си. Наскоро той събра над $1.6 милиона с лайвстрийм събитията United At Home в помощ срещу Covid, а свързани организации са ЮНИЦЕФ и Световната Здравна Организация. 

Guetta продължава напред след хитовото издание с Joel Corry и Raye ‘BED’, както и ‘Heartbreak Anthem’ с Galantis и Little Mix и сега гледа към следващата си незабавна лятна класика, рамо до рамо с  MistaJam и John Newman, ‘If You Really Love Me (How Will I Know)’. Тя е готова да ни завладее като летен хит тази година с приятни пиано тонове, преплетени с гладките вокали на John Newman. Триото инжектира заразително звучене, задвижено от еуфория, за да вдъхне нов живот на класиката на Whitney Houston.   

Изданието е съвместно продуцирано от един от водещите и най-обещаващи британски тейстмейкъри - MistaJam. Водещ и DJ, който бе на предните редици на чупенето на нови рекорди в Обединеното Кралство по BBC Radio 1 & 1Xtra с шоуто ‘Dance Anthems’, съвсем наскоро направи прехвърляне към  Capital Radio, където продължава да подпомага следващото поколение артисти по Capital и Capital Dance.  

Първият албум на Whitney Houston, в който се появи ‘How Will I Know’, винаги звучеше в къщата ми, докато растях. Все още имам плочата! Затова беше наистина готино да обърнем значението на песента в ‘If You Really Love Me (How Will I Know)’ – от нещо за започването на връзка до нещо за края й. Като артист съм й се възхищавал с години и е удивително най-сетне да работя с David Guetta, особено успоредно с John Newman, който имам удоволствието да подкрепям от началото на кариерата му”MistaJam.  

В допълнение, John Newman допълва триото. Един от най-разпознаваемите гласове в ОК и  неподправена поп знаменитост след регистрирането на невероятни три #1 британски сингъла с ‘Love Me again’ и колаборации с Calvin Harris и Rudimental, в допълнение на 1 милиард комбинирани стрийма и милиони продажби на записи по света. Номинираният за награда  Brit артист има световна слава, заради уникалния си глас, който смесва звученето на поп, R&B и соул и се позиционира перфектно, за да поеме емблематичния текст на Whitney Houston.  

Имах идеята за преработка на класическата мелодия на Whitney от толкова дълго време, защото е много специална за мен и жена ми. Вкарването на собствени мои нова история и емоции към вече невероятната песен беше толкова естествено и ето, създадохме тази нова версия. Когато се появи възможността да направим тази песен с David Guetta, някого, с когото винаги съм искал да работя, беше много лесно за мен”John Newman.  

С неизбежна подкрепа в родния ефир и предстоящо официално видео, това издание ще бъде на върха на летните плейлисти за тази и следващите години.    

За David Guetta:

Има артисти и изпълнители, които постигат слава и популярност, но малко имат влиянието и устойчивостта да преначертават граници между жанровете и да променят динамиката на индустрията. През 2020 David Guetta бе домакин на серия лайвстрим събития, озаглавени United At Home, с които той събра над $1.7 милиона за облекчаване срещу COVID-19, като в същото време счупи Световния рекорд на Гинес за най-гледан DJ сет във Facebook. Концертите, излъчени от Маями, Йю Йорк и Лувъра в Париж, привлякоха над 75 милиона зрители. През миналата година го короноваха и за The World's No.1 DJ, печелейки годишното допитване на  DJ Mag, Top 100 DJs за втори път – почти десетилетие след като превзе No.1 мястото през 2011. Когато When Love Takes Over, първият сингъл от албума от  2009 г., One Love‘, се приземява на #1 в Обединеното Кралство, продуцираната от  Guetta песен на  Black Eyed Peas, I Gotta Feeling‘ става световен хит, оглавяващ класациите в 17 държави.  Оттогава успехът на Guetta излиза извън пределите на класациите. Глобално, той разполага с 50 милиона продажби от записи, а общият брой слушания е над 10 милиарда. Той е получавал многобройни платинени и златни сертификати, наречен е ‘EDM Power Player’ от Billboard, и е печелил две награди Grammy от шест номинации.  

Освен извоюваните с много труд DJ умения, той произвежда хитове в студиото, работейки с артисти като Madonna, Rihanna, Lady Gaga, Snoop Dogg, Martin Garrix, Usher, Sia, John Legend, Nicki Minaj, Sean Paul, Kelly Rowland, Showtek, Avicii, Ne-Yo и Akon, сред много други. Той накара денс музиката да достигне мейнстрийма, смеси ърбан, електронна и поп музика в в нови популярни жанрове и продуцира някои от най-големите хитове на десетилетието като ’Titanium’, ‘Memories’, ‘Hey Mama’, ‘Say My Name’ и  ‘Sexy Bitch’ сред много други.  

Не само с богат каталог в света на поп музиката, David Guetta остава и копие на общността на електронната денс музика и започна ново движение със звученето Future Rave в края на 2019. Звученето, което критиците и феновете наричат  ‘Бъдещето на електронната денс музика’, надхвърля 140 милиона комбинирани стрийма. Междувременно, David резервира най-тъмните си и дълбоки парчета за ъндърграунд псевдонима Jack Back, който представя корените на David на клубната сцена. За над 20 години DJ-ят успя да остане на върха на играта. David Guetta със сигурност не е приключил да показва на света невероятното си звучене и можем да кажем, че в етапа на кариерата си, David знае точно накъде да продължи.

Ключови думи: