На живо

7

David Guetta и Bebe Rexha обединяват сили за нов сингъл

Парчето съчетава прочувствените вокали на Bebe с еуфорични пиано акорди и заразителна денс енергия

Публикувано на 29 Август 2022
David Guetta и Bebe Rexha обединяват сили за нов сингъл
Снимка: WMG

Глобалните суперзвезди David Guetta и Bebe Rexha обединяват сили в дългоочаквания нов сингъл „I’m Good (Blue)“.

Парчето съчетава прочувствените вокали на Bebe с еуфорични пиано акорди и заразителна денс енергия. Парчето вече е хит в TikTok, с общо 130 000 създадени видеа и над 500 милиона гледания, както и в YouTube. Rexha и Guetta за първи път започнаха да работят по тази песен преди пет години и след като предизвикаха голямо онлайн вълнение, тя най-накрая е готова за официално издаване.

Той следва плодотворна поредица от сингли на Guetta, включително хитовата модерна преработка на „Satisfaction“ с Benny Benassi и разбиващото дансингите парче „Family Affair (Dance For Me)“, което е събрало над 10 милиона стриймвания откакто излезе на пазара. Guetta продължава да доминира в поп света с последните хитове „Don't You Worry“ с Black Eyed Peas и Shakira и получилият златен сертификат световнен хит „Crazy What Love Can Do“, който вече надхвърли 150 милиона глобални стриймвания и в момента е на пето място в класацията за сингли в Обединеното кралство.

Guetta е единственият диджей, който има два редовни ангажимента в Ибиса през този сезон (веднага след разпродаденото му турне в САЩ) – легендарното парти „F*** Me I’m Famous“ се състои всеки понеделник в „Ushuaïa“, където миналия месец Armin Van Buuren се присъедини към Guetta на сцената за забележителен B2B сет. „Future Rave с MORTEN“ се провежда всеки петък в „Hï“.

Номинираната за награда „Grammy“ диамантена поп суперзвезда – Bebe Rexha, се изстреля в светлината на прожекторите с получилия платинен сертификат дебютен албум „Expectations“ през 2018 г., който включва хита „I'm a Mess“, както и сингъла с диамантен статус на продажби – „Meant to Be“, с участието на Florida Georgia Line, който се задържа на върха на класацията „Billboard Hot Country Songs“ за рекордните 50 последователни седмици, превръщайки се в най-дългото царуване на жена изпълнител в историята на класацията. Bebe не се спира дотук – тя е номинирана два пъти за награда „Grammy“ („Най-добро кънтри дуо/групово изпълнение“ и „Най-добър нов изпълнител“) до момента, събрала е над 4 милиарда гледания в YouTube и повече от 12 милиарда глобални стриймвания. Нейният втори албум – „Better Mistakes“, издаден миналия май, включва непрекъснато набиращия популярност денс химн „Sacrifice“.

Издавайки хит след хит, има причина David Guetta да се смята за най-завършения артист в денс музиката днес.  

За David Guetta:

Музикалният пионер Дейвид Гета е международна икона. Получавайки своята 10-та номинация за награда GRAMMY през 2021 г. за „Hero“ – в колаборация с Afrojack, Guetta също беше номиниран за 3 награди BRIT, избран за най-добрия диджей в света в анкетата Top 100 на DJ Mag и за най-добър електронен изпълнител на MTV Europe Music Awards. Той също така спечели наградата за денс парче на годината на музикалните награди iHeartRadio за 2022 г. – отбелязвайки поредните 6 невероятни месеца за визионера на денс музиката, с общо 3 награди, както и номинация за 1 награда на тазгодишните Billboard Music Awards.
Изстрелвайки се до #9 за най-стриймван изпълнител в Spotify в световен мащаб, като същевременно поддържа епично ниво на качество за своите стрийминги на живо по време на пандемията и локдауна, той беше домакин на емблематичната си серия United At Home, редица незабравими концерти от парижкия музей Лувър, „Burj Khalifa“ в Дубай, „Icon Brickel“l в Маями и на върха на „Rockefeller Center“, събирайки дарения от 2 милиона долара за множество благотворителни организации. След като най-после отвориха клубовете и фестивалите, Guetta изнесе изключителен сет на Ultra Music Festival в Маями и има редовен ангажимент в „Encore Beach Club„ в Лас Вегас. През последните няколко месеца той се появи на някои от най-големите световни фестивали и събития, а в Ибиса е единственият диджей на острова, който има два редовни ангажимента всяка седмица – в петък в „Hï Ibiza“ с Future Rave и в понеделник в „Ushuaïa“ с легендарното му парти „F*** ME I’M FAMOUS. Той ще завърши годината, пътувайки из Латинска Америка и ще свири в Перу на грандиозно новогодишно събитие.

Досега през 2022 г. той е издал различни колаборации, включително модерната му денс преработка на „Satisfaction“ с Benny Benassi и комерсиалния хит „Don’t You Worry“ с Black Eyed Peas и Shakira. За да завърши едно впечатляващо лято, той издаде разбиващото дансингите парче „Family Affair (Dance For Me)“ и изключителния поп химн „Crazy What Love Can Do“ с Becky Hill и Ella Henderson, изкачил се до Топ 5 на класациите във Великобритания.

Майстор-творец в различни жанрове, Guetta се развива все по-повече със своя ъндърграунд фокусиран проект Future Rave заедно с Morten, издавайки мистичното парче „Permanence“ като първия си сингъл за 2022 г. Освен това той се върна към своя безкомпромисен псевдоним Jack Back за парчето „Feeling“ . За да отпразнува 10-годишнината от колосалната колаборация със Sia – „Titanium“, Guetta пусна нови ремикси, включително умопомрачителна Future Rave версия.

С над 14 милиарда глобални стриймвания, 50 милиона продадени записи по целия свят и две награди „Grammy“, David Guetta демонстрира за пореден път защо е най-цененият от нашето поколение изпълнител на електронна музика.

За Bebe Rexha:

Двукратно номинираната за награда Grammy, родена в Ню Йорк диамантена изпълнителка – Bebe Rexha, е музикална сила, която не е за подценяване. Нейният дебютен албум, получил платинен сертификат от RIAA – „Expectations“ (издаден през юни 2018 г. от Warner Records) съдържа платинения сингъл „I’m a Mess“ и оглавяващия световните класации хит „Meant to Be“ (с участието на Florida Georgia Line), вече с диамантен статус на продажби. „Meant to Be“ се задържа на върха на класацията Billboard Hot Country Songs за рекордните 50 последователни седмици (най-дългото царуване на жена изпълнител в историята на класацията) и спечели наградата за „Топ кънтри песен“ на Billboard Music Awards за 2019 г. и за „Най-добра колаборация“ на iHeart Radio Music Awards за 2018 г. След това беше номиниран за „Най-добро кънтри дуо/групово изпълнение“ на 61-вите годишни награди Grammy през февруари 2019 г., където Bebe беше номинирана и за „Най-добър нов изпълнител“.

В началото на кариерата си Bebe печели наградата Best Teen Songwriter на Националната академия за звукозаписни изкуства и науки и след това официално се налага на музикалната сцена, когато написва „The Monster“ – световен хит за Eminem и Rihanna, който е получил 6 платинени сертификата от RIAA. Bebe създава съвместно с David Guetta завладяващото парче, получило 3 платинени сертификата – „Hey Mama“, което беше номинирано за „Най-добра денс/електронна песен“ на Billboard Music Award. Bebe също така оглави поп и рап класациите на Billboard с шесткратно платинената си песен – „Me, Myself & I“ с G-Eazy. През 2017 г. Bebe издаде приветстваните от критиката EP-та – All Your Fault: Part 1 (с платинения сингъл „I Got You“) и All Your Fault: Part 2 (с „Meant to Be“). Във връзка с Grammy Week 2019, Bebe стартира националната кампания на Grammy® Music Education Coalition (GMEC) от името на новата програма All-Star Ambassador, чиито членове включват още Luis Fonsi, Rita Ora, Kristin Chenoweth, Regina Spektor и други. През октомври 2020 г. Bebe издаде водещия си сингъл „Baby, I’m Jealous“, с участието на Doja Cat, последван през март 2021 г. от „Sacrifice“ – вторият сингъл от албума ѝ, който излезе през пролетта на 2021 г. До момента Bebe е събрала над 4 милиарда гледания в YouTube и общо над 12 милиарда глобални стриймвания.

Сингълът „I’m Good (Blue)“ излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Ключови думи:
@