На живо

7

Дара Екимова с песен и видео за травматичните връзки

„Стокхолм“ е едно от онези вдъхновения, които идват мигновено и необяснимо. Песента е метафоричен разказ за Стокхолмския синдром

Публикувано на 07 Юли 2023
5 снимки

Дара Екимова е най-скоростно развиващият се млад изпълнител у нас.

През последната година освен с хитове като „Бягам“ и „После ще му мислиш“, тя успя да се качи за 12 седмици на върха на класациите у нас с песента „Недей да ме будиш“, която изпълнява заедно с Тино. 

Новият музикален проект на изпълнителката носи странното заглавие „Стокхолм“ и всъщност засяга травматичното привързване към взаимоотношения и ситуации. Така нареченият Стокхолмски синдром е необичаен феномен свързан с изграждането на емоционална връзка между заложник и похитител, често се наблюдава в случаите на домашно насилие, но всъщност вирее в най-различни житейски форми.

Снимка: Вирджиния Рекърдс

„Стокхолм“ е едно от онези вдъхновения, които идват мигновено и необяснимо. Песента е метафоричен разказ за Стокхолмския синдром. Връщаме се към нещата, от които ни боли, към онези, които ни нараняват, защото сме в капана на емоционална зависимост“, споделя Дара Екимова.

Песента, която има заряд на поредния хит на певицата, е написана от самата нея в съавторство с Искрен Тончев – Искрата. Към нея излиза и провокативно видео с режисьор и сценарист Бойко Щонов и оператор Калоян Игнатов.

Официалната премиера на „Стокхолм“ е днес, 7 юли, в българския ефир и YouTube канала на Дара Екимова.

Ключови думи: