На живо

7

Дългоочакваният нов албум на ABBA вече е на музикалния пазар

“Благодарим ви за търпението“, написаха Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid

Публикувано на 05 Ноември 2021
Дългоочакваният нов албум на ABBA вече е на музикалния пазар
Снимка: Baillie Walsh

ABBA, една от най-успешните и обичани поп групи на всички времена, се завърна с нов студиен албум, озаглавен ‘Voyage’.

След близо 40-годишна пауза, любимата музикална четворка изненада милионите фенове по света с 10 нови песни и зрелищен концерт през следващата пролет.

„Мина много време, откакто за последно работихме заедно. Почти 40 години. През 1982 г. взехме решение да сложим край на музикалната си кариера. Вдъхновение да се съберем отново, дойде от реализирането на една дългогодишна наша мечта, а именно революционният концерт ABBA VOYAGE, който ще се състои през 2022 г. в специално изградената ABBA Arena в Лондон. Мисълта, че ще седнем в публиката и ще наблюдаваме нашите 3D холограми да изпълняват най-големите ни хитове, е нереално и същевременно удивително!“, споделя великата четворка.

След като през септември изпълнителите обявиха сензационното си завръщане с живо включване в YouTube, гледано от над 2 млн. зрители, те счупиха рекорда на Universal Music Group за най-бързата предварителна продажба във Великобритания - над 80 000 копия за три дни.

Новият албум е плод на четири години неуморна работа, през които АBBA се срещат в студиото на Benny Andersson в Стокхолм и създават магията, наречена ‘Voyage’. Както всички предишни заглавия на групата, ‘Voyage’ е написан и продуциран от Benny и Björn Ulvaeus, a аранжиментите и текстове им се се допълват от неповторимите вокали на Agnetha Fältskog и Anni-Frid Lyngstad. 

„Знаехме, че ако има шоу, ще са ни необходими няколко нови песни, които да представим... Когато влязохме в студиото след 39 години пауза, сякаш времето беше спряло... Прекарахме си страхотно“, разказа Benny.

„Първите сесии през 2018 г. бяха толкова забавни, че когато Benny се обади да ме пита дали искам да изпея още няколко песни, веднага се съгласих! Истинска радост бе да работя с групата отново. Надявам се нашите фенове да почувстват емоцията и енергията, които вложихме в създаването на албума”, споделя Anni-Frid.  

Албумът излиза на българския музикален пазар от Анимато Мюзик и Universal Music Group.

 

Ключови думи: