На живо

7

Хит на Cornelia Jakobs покорява все повече музикални фенове

Представителката на Швеция бе смятана за сериозен съперник на Евровизия 2022, като повечето източници поставиха песента й "Hold Me Closer" като трети фаворит на тазгодишното събитие

Публикувано на 19 Май 2022
Хит на Cornelia Jakobs покорява все повече музикални фенове
Снимка: Anna-Lena Ahlström

Cornelia Jakobs от Швеция бе смятана за сериозен съперник на Евровизия 2022, като повечето източници поставиха песента й "Hold Me Closer" като трети фаворит на тазгодишното събитие.

Сингълът „полетя“ в родината й, където оглави #1 в Официалната класация за сингли, радиоефира и Spotify класациите, като вече получи и голямо международно признание.

"Hold Me Closer" веднага улови въображението на публиката по време на шведския конкурс Melodifestivalen, квалифициращия процес за техния представител на Евровизия. Cornelia спечели полуфинала на Avicii Arena в Стокхолм пред телевизионна публика от над 3 милиона души. Уверено пристъпвайки iкъм финала, песента отново се доказа като много популярна, тъй като Cornelia поведе със забележителните 25 точки, а на самия финал на Евровизия тази събота тя завърши на четвърто място с 438 точки.

Обширна, величествена балада, която експлодира в драматичен стил, „Hold Me Closer“ е на крачка от динамичния поп, с който Евровизия често е известна. Елегантният и въздействащ глас на Cornelia се извисява от сърдечна емоция в песен, която моли за последен шанс насред раздялата. Достига сърцераздирателното си кресчендо по време на запомнящата се част, когато Cornelia пее: “It kills me I found the right one at the wrong time“.Това е текст, който ще резонира с всеки, който е бил от грешната страна на раздялата.

Cornelia казва: “Hold Me Closer" означава толкова много за мен. Писана е насред раздяла, която ме разби по начин, по който никога не съм страдала преди. По естествен начин се превърна в песен и наистина мисля, че описва какво се случваше в главата и тялото ми по това време. Все още ме боли да я слушам, макар че съм я чула хиляди пъти“.

Cornelia написва "Hold Me Closer" с “най-добрия колаборационен екип”, с който някога е работила: утвърдения автор на песни и соло артист Isa Molin и мултиинструменталиста David Zandén.

Снимка: Anna-Lena Ahlström

Cornelia Jakobs е на прага на международен пробив, но нейната история не е успех за една нощ. Произхождайки от семейство с богато музикално наследство, Cornelia започва да свири в гаражни рок групи в тийнейджърските си години, преди да изследва поп музиката като член на Love Generation, който редовно си сътрудничи с печелилия награди Grammy продуцент RedOne (Lady Gaga, Nicki Minaj).

Вдъхновена от артисти като Joni Mitchell, Bon Iver и Oasis, соловата кариера на Cornelia се фокусира върху музика с органична топлина, кинематографично усещане и вечна, емоционална поп привлекателност - всичко това е написано, за да оживее по време на изпълнения на живо и подсилено от нейната визуална естетика . В момента тя завършва своя дебютен албум и установи връзка с огромната международна публика на живо, излизайки на сцената на Евровизия тази година в Торино.

Ключови думи: