На живо

7

Coldplay пуснаха ново видео

Клипът е към песента "Higher Power", която вече е слушана над 75 милиона пъти и оглави продажбените и еърплей класации по света

Публикувано на 09 Юни 2021
Coldplay пуснаха ново видео
Снимка: Coldplay YouTube

Coldplay направиха премиерата на спиращото дъха междугалактическо видео към скорошния сингъл "Higher Power".

Направен от талантливия режисьор Dave Meyers, който има приноси и за клипове на Taylor Swift, Travis Scott и Billie Eilish, клипът на "Higher Power" показва как бандата изследва цветна планета, наречена Kaotica, чийто извънземен език (Kaotican) се чува във видеото и се вижда на корицата на Higher Power.

Kaotica е населена от кучета роботи, огромни холограми и улични банди от танцуващи извънземни, представени от Ambiguous Dance Company от Сеул.  

Meyers казва: “Видеото е метафора за как, в момента, всички се чувстваме отчуждени, далеч от света, сякаш сме на чужда планета. И накрая намираме любов по улиците и тази еуфория ни изстрелва към стратосферата на собствената ни енергия и висша сила”.

От излизането си миналия месец песента "Higher Power" вече е слушана над 75 милиона пъти и оглави продажбените и еърплей класации по света.  

Видеото направи глобалната си телевизионна премиера по MTV Live, MTVU и в мрежата от канали на MTV, както и на билборда на ViacomCBS на Times Square. 

Ключови думи: