На живо

7

Coldplay направиха премиера на видеото към “Biutyful”

Клипът включва разнообразен състав от кукли от “Jim Henson’s Creature Shop”

Публикувано на 08 Юли 2022
Coldplay направиха премиера на видеото към “Biutyful”
Снимка: Орфей Мюзик

Coldplay направиха премиера на видеото към “Biutyful” – блестящата част от последния албум на групата Music Of The Spheres.

Клипът включва разнообразен състав от кукли от “Jim Henson’s Creature Shop”. То проследява съдбата на извънземна банда, наречена „The Weirdos“, докато те се превръщат от нечовеци, отритнати от обществото, в най-популярната група на планетата (ръководена от мениджъра Bruce Cakemix).  

Певицата на „The Weirdos“ – Angel Moon, е редовен изпълнител в текущото световно турне на Coldplay, пеейки "Biutyful" пред повече от милион души в Европа, САЩ и Латинска Америка през последните четири месеца.  

Видеото е режисирано от Mat Whitecross, който преди това е създал редица класически видеоклипове на Coldplay, включително „Paradise“, „A Sky Full Of Stars“ и „Adventure Of A Lifetime“.    

Миналия уикенд Coldplay започнаха европейската част от своето разбиващо рекордите глобално стадионно турне във Франкфурт.  

В неделя (17-ти юли) вторият от четирите концерта на групата на Stade de France в Париж ще бъде предаван на живо в официалното приложение Music Of The Spheres World Tour, което може да бъде изтеглено безплатно от coldplay.com/app. Приложението, създадено от SAP, включва цялата информация за турнето, ексклузивни снимки и видеоклипове, игри, AR филтри, новини и калкулатор на въглеродния отпечатък, за да насърчи щадящо планетата пътуване.  

Пълният списък на концертите от Music Of The Spheres World Tour е достъпен на coldplay.com/tour. Турнето е придружено от изчерпателен набор от инициативи за устойчивост, които могат да се видят на coldplay.com/sustainability.

Ключови думи: