На живо

7

Coldplay издадоха нов албум

Публикувано на 15 Октомври 2021
Coldplay издадоха нов албум
Снимка: Terence Patrick

Нетърпеливо очакваният девети албум на ColdplayMusic Of The Spheres, днес излезе за целия свят. 

Бандата разкри и новото музикално видео към централната песен на албума, "Let Somebody Go", съдържащо писан на ръка текст от Chris и гост певицата Selena Gomez.

Music Of The Spheres включва сингъла "Higher Power", който за първи път бе пуснат на Международната космическа станция от френския астронавт Thomas Pesquet и бързо се превърна в световен хит. Миналата седмица Coldplay се станаха първата британска банда с дебют на номер едно в US Hot 100 с колаборацията им с BTS, "My Universe". Песента вече събра повече от 100 милиона гледания в Youtube.  

Излизането на албума идва ден след като бандата анонсира масивно глобално турне по стадионите за 2022. Пълният списък с концерти за Music Of The Spheres World Tour е достъпен на coldplay.com/tour.
Анонсът за турнето бе придружен от обширен набор от инициативи за устойчивост и екологични ангажименти, включително намаляване на половина емисиите от въглероден диоксид и засаждане на дърво за всеки продаден билет. Пълния списък се намира на coldplay.com/sustainability.
В петък, 22 октомври, Coldplay ще изпълняват за първи път в новата Climate Pledge Arena в Сиатъл. Изпълнението ще се стриймва глобално безплатно по Amazon Music, Amazon Prime и Twitch. 

У нас можете да слушате Music Of The Spheres чрез Орфей Мюзик / Parlophone ТУК.

Ключови думи: