На живо

7

Clean Bandit с поредно хитово сътрудничество

Парчето "Everything But You" е в сътрудничество с номинирания за награда BRIT шведски артист A7S

Публикувано на 21 Февруари 2022
Clean Bandit с поредно хитово сътрудничество
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Печелилото награди GRAMMY трио Clean Bandit се завърна с първата си песен за 2022.

Парчето "Everything But You" е в сътрудничество с номинирания за награда BRIT шведски артист A7S. 

Еуфоричен и заразителен трак за търсенето на утеха в „заедността“, "Everything But You" е писан от мултиплатинената банда и A7S, успоредно с хитмейкърите Digital Farm Animals (Dua Lipa, Mimi Webb), Plested (Little Mix, Lewis Capaldi), Franklin (Mabel, Steve Aoki) и Tom Grennan.

"Everything But You" следва 13-ия британски топ 20 сингъл на Clean Bandit - "Drive" с Wes Nelson и платинено сертифицирания топ 10 хит на A7S "Your Love (9PM)$ с ATB, и двамата продуцирали с пробивния немски DJ/продуцент Topic. 

Сингълът също продължава забележителна година в кариерата на Clean Bandit с открояващите се моменти като изпълнения в Capital’s Jingle Bell Ball и в събитието на The National Lottery, ParalympicsGB Homecoming. Прекарали последните 14 години в пробиване на място като едни от най-успешните и напредничаво мислещи продуценти в индустрията, през 2021 бандата направи и реммикси на парчета от Whitney Houston до Little Mix и Tiësto. Clean Bandit e в ъстав Grace Chatto, Jack Patterson and Luke Patterson.

###

За Clean Bandit
Clean Bandit останаха една от най-важните и динамични сили в поп музиката след издаването на печелилия GRAMMY сингъл “Rather Be” feat. Jess Glynne през 2014. С класически и електронни елементи в същината на музиката си - Grace, класически трениран челист, Jack, продуцент и мултиинструменталист и Luke, барабанист/правещ ремикси – уникалните им методи за продуциране и колаборации показват как Bandit създадоха собствен план на действие.

Срещнали се в университета, където бандата се е събрала и работила като DJ – и на собствена клубна вечер (вечер, в която Joy Orbison и James Blake правят ранни появи), Clean Bandit продължават да наблягат на многожанровия си подход; такъв, с който си колаборират с редица суперзвезди в двата им албума: ‘New Eyes’ (2014) и ‘What Is Love?’ (2018). От Lizzo и Demi Lovato до Anne-Marie и Charli XCX, контактите им са безкрайни и са показател за група, която притежава вътрешна способност да смесва електронна, поп, r&b, денсхол музика и всичко покрай тях – нещо, което показва как са се превърнали в едни от най-стриймваните артисти в света и също така, едни от най-успешните британски банди в последните години.

6 пъти номинираното за награди BRIT трио, чиито метрики са милиони, Clean Bandit са отбелязали девет топ 10 сингъла на родния пазар до момента, като четири от тях стигнаха No.1 статус: ‘Solo’ feat. Demi Lovato; ‘Symphony’ feat. Julia Michaels; ‘Rather Be’ feat. Jess Glynne; и британската коледна No.1 песен през 2016 ‘Rockabye’ feat. Anne-Marie и Sean Paul, В допълнение, дълбоко концептуалните, режисирани от бандата официални музикални видеа още повече засилиха репутацията на триото като силна и креативна сила.

Успоредно с общите им постижения, всеки член на Clean Bandit може категорично да застане зад собствените си качества. Jack Patterson – който съвместно написа глобалния хит ‘Señorita’ за Shawn Mendes и Camila Cabello - 2 пъти носител на наградата Ivor Novello, отнесе наградите ‘Best Contemporary Song’ и ‘Most Performed Work’ през 2016 за работата си по ‘Rather Be’. Grace Chatto, която наскоро се нареди като една от ‘100 най-влиятелни жени-автори на песни и композитори в Обединеното Кралство‘ от PRS for Music, се превърна в устойчив глас в защита на Работническата партия в скорошните кампании, докато дарбата на Luke Patterson за правене на ремикси показва отдадеността му да ремоделира мелодии от The Killers до Robin Schulz.

За A7S
A7S е отговорен за музика, широко разпознаваема по света. Скромното му израстване в шведския град Ulricehamn му помогна да усъвършенства писането на песни на китара и пиано, дисциплина, която запазва през целия си живот. От онези дни насам той е написал, пял и изпълнявал в парчетата на много други артисти, скоро стигайки до номер едно позиции по света, включително Германия, Китай и родната страна Швеция. До A7S е събрал над 2 милиарда стрийма с музиката си – включително 500 милиона за ‘Your Love (9pm)’, номиниран за награда BRIT миналата година.

У нас можете да слушате "Everything But You" чрез Орфей Мюзик / Warner Music UK ТУК, а лирик видеото гледайте ТУК.

Ключови думи: