На живо

7

Clean Bandit включва Elley Duhé в новия си сингъл

Парчето е озаглавено „Don’t Leave Me Lonely“

Публикувано на 25 Октомври 2022
Clean Bandit включва Elley Duhé в новия си сингъл
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Clean Bandit обединиха усилия с изгряващата американска певица и автор на песни Elley Duhé за новия сингъл „Don’t Leave Me Lonely“.

Отново демонстрирайки тяхната гъвкавост и желание да работят с еклектичен състав от сътрудници, Duhé се присъединява към мултидисциплинарното трио, от скорошно им издание, „Sad Girls" – песен, която включва пробивния рапър French The Kid и Aфробийт пионера, Rema.

###

За Clean Bandit
Clean Bandit остават една от най-съществените и динамични сили в поп музиката, след издаването на техния пробивен сингъл, носител на награда Grammy и две награди Ivor Novello – „Rather Be“, с Jess Glynne през 2014 г. Благодарение на класическите и електронни елементи в основата на тяхната музика, както и на техните уникални методи на продуциране и сътрудничество, Grace (класически обучен виолончелист), Jack (продуцент и мултиинструменталист) и Luke (барабанист/създател на ремикси), успяха да създадат собствен поп стил на групата.

Срещайки се в университета, където групата има своя собствена клубна вечер (в която Joy Orbison и James Blake правят едни от първите си появи), Clean Bandit продължават да използват техния мултижанров подход. Те си сътрудничат с редица суперзвезди в двата им албума: New Eyes (2014) и What Is Love? (2018). От Lizzo до Demi Lovato, Sean Paul и Charli XCX – списъкът с изпълнители, с които си сътрудничат е наистина разнообразен и е свидетелство за това, че групата притежава вродена способност да смесва електронна музика, поп, r&b и денсхол – нещо, което ги е превърнало в един от най-слушаните изпълнителите в света и една от най-успешните британски групи през последните години.

Триото, номинирано 8 пъти за награда Brit, отбеляза десет сингъла, влезли в Топ 10 в британските класации, като четири от тях достигнаха до #1: "Solo" с Demi Lovato,  "Symphony" със Zara Larsson, "Rather Be" с Jess Glynne и "Rockabye" с Anne-Marie и Sean Paul, който се задържа на върха на класациите в продължение на девет седмици. Освен това дълбоко концептуалните, самостоятелно режисирани, продуцирани и редактирани официални видеоклипове на групата допълнително затвърдиха статута на триото като могъща и мислеща творческа сила, осигурявайки им номинации – от MTV Video Music Awards до специализирани филмови награди.

Наред с колективните си постижения, всеки член на Clean Bandit има свои собствени солови заслуги. Jack Patterson, който е съавтор на глобалния хит „Señorita“ на Shawn Mendes и Camila Cabello, е носител на две награди Ivor Novello (Най-добра съвременна песен и Най-изпълнявана творба) през 2016 г., Grace Chatto, която създаде и сама управлява групата, беше обявена за една от 100-те най-влиятелни жени автори на песни и композитори в Обединеното кралство от PRS for Music и се превърна в глас, подкрепящ лявата политика, а Luke Patterson преработи мелодии – от The Killers и Robin Schulz до Taylor Swift и Halsey, вдъхновен от страстта си към ремиксирането.

Сингълът „Don’t Leave Me Lonely“ излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Ключови думи:
@