На живо

7

Clean Bandit издадоха нов сингъл

За парчето „Sad Girls“ триото си партнира с French The Kid и Rema

Публикувано на 12 Септември 2022
Clean Bandit издадоха нов сингъл
Снимка: WMG

Clean Bandit представиха нов сингъл. 

Триото, носител на награда Grammy, си партнира с рапъра French The Kid и пионера в афробийт жанра Rema за парчето „Sad Girls“. 

Постоянно изпреварваща времето си, групата е работила с множество изпълнители (от iann dior през 24kGoldn до Backroad Gee) през последните 18 месеца.

„Sad Girls“ е най-новият от поредица насочени към бъдещето поп записи, които представят някои от най-вълнуващите нови артисти в света.

С French The Kid и Rema, които обменят прочувствени стихове на фона на леки, спокойни ритми, „Sad Girls“ перфектно улавя същността на късните летни месеци.

Снимка: WMG

Сингълът излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Clean Bandit обясняват: „Срещнахме French The Kid миналата година, след като се влюбихме в песента му „Thrill“ и за нас беше чест, че той записа куплет за нашия ремикс на „Drive“. След това дойде в студиото ни и създадохме две изцяло нови песни, едната от които е „Sad Girls“. Rema е един от най- любимите ни артисти в света, така че отново беше чест за нас, когато по време на скорошен 24-часов престой в Лондон той прекара една нощ с нас в студиото. Написа куплета си за „Sad Girls“ към края на сесията – около пет часа сутринта. Бяхме толкова уморени, но той беше изпълнен с енергия. Да наблюдаваме неговия творчески процес беше едно от най-добрите преживявания, които сме имали в историята на групата. Срещата на музикални стилове, съдържаща се в тази песен, е точно това, към което се стремим и към което винаги сме се стремили още от създаването на Clean Bandit – преплитането на неочаквани звукови светове в точните моменти, създавайки песни, които обичаме“. 

Clean Bandit наскоро бяха видени в студиото с Burna Boy, Central Cee, Ckay и Omah Lay. Очаквайте още нови заглавия.

Clean Bandit се състои от: Grace Chatto, Jack Patterson и Luke Patterson.

###

За Clean Bandit
Clean Bandit остават една от най-съществените и динамични сили в поп музиката, след издаването на техния пробивен сингъл, носител на награда Grammy и две награди Ivor Novello – „Rather Be“, с Jess Glynne през 2014 г. Благодарение на класическите и електронни елементи в основата на тяхната музика, както и на техните уникални методи на продуциране и сътрудничество, Grace (класически обучен виолончелист), Jack (продуцент и мултиинструменталист) и Luke (барабанист/създател на ремикси), успяха да създадат собствен поп стил на групата.

Срещайки се в университета, където групата има своя собствена клубна вечер (в която Joy Orbison и James Blake правят едни от първите си появи), Clean Bandit продължават да използват техния мултижанров подход. Те си сътрудничат с редица суперзвезди в двата им албума: New Eyes (2014) и What Is Love? (2018). От Lizzo до Demi Lovato, Sean Paul и Charli XCX – списъкът с изпълнители, с които си сътрудничат е наистина разнообразен и е свидетелство за това, че групата притежава вродена способност да смесва електронна музика, поп, r&b и денсхол – нещо, което ги е превърнало в един от най-слушаните изпълнителите в света и една от най-успешните британски групи през последните години.

Триото, номинирано 8 пъти за награда BRIT, отбеляза десет сингъла, влезли в Топ 10 в британските класации, като четири от тях достигнаха до #1: "Solo" feat. Demi Lovato; "Symphony" feat. Zara Larsson; "Rather Be" feat. Jess Glynne и "Rockabye" feat. Anne-Marie и Sean Paul, който се задържа на върха на класациите в продължение на девет седмици. Освен това дълбоко концептуалните, самостоятелно режисирани, продуцирани и редактирани официални видеоклипове на групата допълнително затвърдиха статута на триото като могъща и мислеща творческа сила, осигурявайки им номинации – от MTV Video Music Awards до специализирани филмови награди.

Наред с колективните си постижения, всеки член на Clean Bandit има свои собствени солови заслуги. Jack Patterson, който е съавтор на глобалния хит „Señorita“ на Shawn Mendes и Camila Cabello, е носител на две награди Ivor Novello („Най-добра съвременна песен“ и „Най-изпълнявана творба“) през 2016 г., Grace Chatto, която създаде и сама управлява групата, беше обявена за една от 100-те най-влиятелни жени автори на песни и композитори в Обединеното кралство от PRS for Music и се превърна в глас, подкрепящ лявата политика, а Luke Patterson преработи мелодии – от The Killers и Robin Schulz до Taylor Swift и Halsey, вдъхновен от страстта си към ремиксирането.

За French The Kid
На 22 години French The Kid доказва, че е един от най-вълнуващите таланти от Обединеното кралство. Роден в Ромфорд, Есекс, сред общински имоти и туристически локации, музикалната кариера не изглежда да е на хоризонта. Той прекарва част от тийнейджърските си години в югозападна Франция. Далеч от яхтите, бързите коли и партитата... Скромен и културен.

Изпълнителят става известен с неговия фрийстайл в Instagram през 2018 г. French The Kid има силна връзка с феновете си, както и способността да създава запомнящи се парчета с лекота. Неговите фристайл изпълнения са събрали общо над 30 милиона гледания. От мелодични хитове като „Old Friends“ и „Thrill“, до автобиографичните парчета в дебютния му микстейп „Never Been Ordinary“, French The Kid си е изградил име. Всяко издание се усеща като изявление за намерение, ново парче, добавено към пъзела, визуално завладяващо, с освежаващ, автентичен разказ.

За Rema
Майсторът на афрорейв жанра – Rema, бързо се превърна в една от най-вълнуващите звезди на световната музикална сцена заради своя уникален, огъващ жанровете, авангарден стил. Той стана известен през март 2019 г., с издаването на едноименното му дебютно EP и глобалните хитове „Corny“, „Dumebi“ и „Iron Man“, които бяха включени в летния плейлист на Barack Obama. През същата година той пусна още два проекта – „Rema Freestyle“ и „Bad Commando“, които продължиха стремежа на изпълнителя към глобална слава, спечелвайки му няколко първи места и над 200 милиона глобални стриймвания.
Възходът на 23-годишния младеж до глобално признание доведе до споменаването му в множество издания и платформи, включително в Pitchfork и Rolling Stone, както и на кориците на Fader и Dazed. Rema стана известен в Африка, Европа и САЩ, където имаше множество изяви, включително в NBA All-Star Weekend с американската рап икона 2 Chainz.
След издаването на дебютния му албум Rave & Roses през 2022 г. музиката на Rema продължава да завладява стрийминг класациите и го поставя в челните редици на поколение хитмейкъри, разпространяващи африканската музика по света.

Ключови думи: