На живо

7

CKay се завръща с нов сингъл

CKay надхвърли 3 милиарда стрийма на песните от каталога си и наскоро разпродаде първите си две шоута в Съединените щати

Публикувано на 20 Юни 2022
CKay се завръща с нов сингъл
Снимка: Warner Music Africa

Свеж след успеха на “Emiliana”, “love nwantiti” и изпълненията му в чужбина, CKay се завръща с още един страхотен сингъл, WATAWI, като този път призовава за подкрепа другата нигерийска суперзвезда Davido и актуалните Amapiano new school звезди от Южна Африка, Focalistic и Abidoza.

CKay надхвърли 3 милиарда стрийма на песните от каталога си и наскоро разпродаде първите си две шоута в Съединените щати. С love nwantiti, която счупи няколко рекорда, включително това, че е най-стриймваната песен в световен мащаб в Spotify, и Emiliana веднъж събра над 700 хиляди стрийма за един ден в Spotify, WATAWI е още една възможност за CKay да завладее ушите и сърцата на своите фенове по целия свят.  

Нигерийският Afrobeats в тежка категория, Davido, и главният текстописец и изпълнител на Amapiano от Южна Африка, Focalistic, са мултиплатинени изпълнители, включени в този нов хит с Abidoza като продуцент. Abidoza добавя своя разпознаваем Midas стил към ритъма, докато Davido се включва с неговия характерен и лек изказ. Focalistic добавя 18 такта рап Sipotori (език, който смесва различни езици, популярен в градовете на Претория). Вокалите на CKay и характерните многослойни хармонии движат песента на закачливо пеене, което допълва прочувствената продукция на Amapiano. Лирично песента обхваща обща тема в съвременните взаимоотношения - WATAWI / какво сме ние?/ CKay, Davido и Focalistic разказват ситуацията чрез най-плавните мелодии, тъй като дават да се разбере на съответните си дами, че не се изисква етикети за това, което са.  

„Много хора са попадали в трудни ситуации, когато тяхната „ситуация“ се опитва да изтласка нещата по-далеч, отколкото трябва“, коментира CKay за историята зад WATAWI. „Понякога е най-добре да оставите нещата да бъдат и просто да вибрират без натиска да определяте естеството на връзката”.  

Относно CKay:

Chukwuka Ekweani, известен публично като CKay, е изгряващата звезда в непрекъснато процъфтяващата афробийт сцена. Мултиталантлив артист, независимо дали зад борда като продуцент или пред микрофона, изпълняващ собствените си песни, това е целенасочената визия на CKay, която блести. Самоопределящата се звезда на Emo-Afrobeat има и продължава да се издига в класациите по целия свят благодарение на първия си световно признат сингъл „love nwantiti“.  

Нигерийският певец, автор на песни и продуцент първоначално издаде love nwantiti (ah ah ah) през 2019 г. като част от дебютното си EP, CKay The First. През 2021 г. CKay стана най-стриймваният изпълнител на годината и стана първият африкански изпълнител с две песни в Global Spotify Top 30 едновременно. love nwantiti е сертифициран платинен/мулти-платинен в пет държави, включително САЩ и Индия, Вирусният хит също е сертифициран златен в Обединеното кралство, Австралия, Южна Африка, Италия и Нова Зеландия. CKay стана първият африкански изпълнител от 50 години, който заема топ 5 в британската класация за сингли в продължение на 4 поредни седмици с love nwantiti.  

CKay продължи да създава глобално присъствие с постижения като „най-Shazam-ваната песен в света“. Последният му световно признат сингъл Emiliana последва примера му и се нареди на позиции в световни класации и в момента има малко под 100 милиона стрийма. Емилияна достигна връх на #1 в британската класация за афробийт, #2 в Shazam Топ 200 (афробит) и #1 в шест страни в Apple Music.

С новата музика на път през 2022 г., CKay е длъжен да продължи да създава невероятна музика, която ще привлече вниманието на феновете, както стари, така и нови, в глобален мащаб.  

Ключови думи: