На живо

7

Черната пантера: Уаканда завинаги вече е в родните киносалони

Във филма Кралица Рамонда, Шури, М‘Баку, Окойе и воѝните Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на световните сили след смъртта на Крал Т‘Чала

Публикувано на 11 Ноември 2022
Черната пантера: Уаканда завинаги вече е в родните киносалони
Снимка: Форум Филм България

От днес, най-нетърпеливите фенове вече ще знаят кой е Черната пантера!

Защото дългоочакваното продължение на наградения с три награди „Оскар“ (и номиниран за общо седем, включително за „Най-добър филм“) боксофис хит на Марвел - "Черната пантера" (2018) - "Черната пантера: Уаканда завинаги" е вече в кината, за да даде отговор на един от най-задаваните въпроси през последните години, но и да ни запознае за първи път с нов супергерой.

Специално ексклузивното видео зад кадър, в което Теноч Уерта, актьорът, който се превъплащава в ролята на Намор, режисьорът на филма Райън Куглър и ключовата част от актьорския състав - Анджела Басет и Летиша Райт повдигат завесата зад мистериозния образ на новия могъщ враг на Уаканда. Те споделят какво прави този герой толкова уникален и защо зрителите непременно трябва да се срещнат с него на големия екран. Уерта, пък допълва, че разкриването на подводния свят Талокан е още по-значимо за него, защото това му дава възможност да отдаде почит на предците и културата си. Още повече, носейки името на древния мексикански жрец – Теноч.

В "Черната пантера: Уаканда завинаги" Кралица Рамонда, Шури, М‘Баку, Окойе и воѝните Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на световните сили след смъртта на Крал Т‘Чала. Докато хората от Уаканда се опитват да приемат промените, настъпили в страната им, героите трябва да се обединят с помощта на Накиа и Еверет Рос и да проправят нов път за Уаканда, като се изправят пред страховит нов противник – краля на скритата подводна нация на Атлантида Намор.

Като режисьор на филма се завръща Райън Куглър (Крийд: Сърце на шампион, Черната пантера), който отново е и сценарист, заедно с Джо Робърт Коул (Черната пантера). В ролите са Анджела Басет, Летиша Райт, Уинстън Дюк, Данай Гурира, Лупита Нионго, Мартин Фрийман, Теноч Уерта, Флорънс Касумба, Доминик Торн, Микаела Кол и др.

Снимка: Форум Филм България

Битката започва! "Черната пантера: Уаканда завинаги" впечатлява и вълнува само в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX!

Ключови думи: