10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Charlie Puth издаде нов сингъл

Парчето “Light Switch” подчертава защо той е един от най-консистентните хитмейкъри в индустрията и търсен сътрудник в музиката днес

Публикувано на 21 Януари 2022
Charlie Puth издаде нов сингъл
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Номинираният за награди GRAMMY и мултиплатинен изпълнител,автор на песни и продуцент Charlie Puth пусна новата си, след като с месеци загатваше с клипове за нея на близо 15-те милиона свои фенове в TikTok. 

Парчето “Light Switch”, продуцирано от Puth и съвместно писано с дългогодишния му сътрудник JKash и номинирания за награди Grammy автор на песни Jake Torrey, подчертава защо той е един от най-консистентните хитмейкъри в индустрията и търсен колаборатор в музиката днес. Вълнуващата поп песен, със заразителните вокали и емблематичния фалцет на Puth, веднага ви пали и не можете да я „изключите“. 

Charlie казва за “Light Switch” следното, което е добре документирано в TikTok: “На ниво писане беше много готино да споделя песента с феновете, докато я правех, и те се почувстваха сякаш са замесени още от самото начало в песента, сякаш наистина я написаха с мен“.

Официалното музикално видео – режисирано от Christian Breslauer (The Weeknd, Lil Nas, Doja Cat) – по забавен начин следва Charlie през всичко, което трябва да направи, за да се спечели несподелената любов.

“Light Switch” е първата нова песен от предстоящия нов албум на Puth, CHARLIE, чрез Atlantic Records. Наскоро включен в сериите на VOGUE’s “24 Hours With”, Charlie казва, че този албум е най-персоналния, който някога е правил и че, “Никога не съм имал шанс да издавам музика, което представя наистина мен и всяка песен от този албум е моя персоналност с някои прикрепени мелодии“.  

На само 30-годишна възраст, Puth е диамантено сертифициран, 20 пъти платинен, 4 пъти номиниран за награди Grammy изпълнител, автор на песни, продуцент и мултиинструменталист, който е спечелил три музикални награди на Billboard, една Critic’s Choice Award и номинация за Златен глобус. Puth съвместно написа и продуцира разбиващия рекорди запис на The Kid Laroi и Justin Bieber, “Stay”, който бързо се превърна в една от най-големите песни за 2021 и държи титлата за най-дълго задържала се на No. 1 в класацията Billboard Global 200 и първата, която прекарва двуцифрените общо единадесет седмици на върха на класацията. Колаборацията през 2020 на Puth с Gabby Barrett по ремикса на “I Hope” му донесе четвърти топ 10 трак в Billboard Hot 100, стигна до номер едно в класацията на Billboard “Adult Pop Songs” и спечели музикална награда на Billboard през 2021 за “Top Collaboration”. Номинираният му за награда GRAMMY албум Voicenotes бе златно сертифициран само четири дни след като излезе и събра над 5.6 милиарда стрийма по света.

“Light Switch” на Charlie Puth може да бъде слушана у нас чрез Орфей Мюзик / Atlantic Records.

Източник: Станимира Михайлова / Орфей Мюзик 

Ключови думи:
@