На живо

7

Charlie Puth пусна песен с член на BTS

Парчето “Left and Right” идва само седмица след съобщението, че момчетата от южнокорейската група се разделят, за да се фокусират върху соловите си кариери

Публикувано на 24 Юни 2022
Charlie Puth пусна песен с член на BTS
Снимка: Charlie Puth Facebook

Charlie Puth обедини усилия с Jung Kook.

Номинираният за GRAMMY и мултиплатинен певец, автор на песни и продуцент и южнокорейската суперзвезда Jung Kook, от поп иконите на 21-ви век BTS, разкриха съвместна песен.

Известен с това, че дава поглед върху творческия си процес пред своите над 16 милиона последователи в TikTok, Puth пуска тийзъри с песента от месеци, докато феновете спекулираха за изненадващото сътрудничество. 

Продуциран от самия Charlie, „Left and Right“ моментално завладява със своята жизнена, подхранвана от фънк чувствителност, която без усилие обединява характерните звуци на двамата хитмейкъри. Силно заразителната песен разпалва творческото сътрудничество на дуото, след като изпълниха „We Don’t Talk Anymore“ заедно на 2018 MBC Plus X Genie Music Awards.

Песента пристига заедно с официално видео, което е режисирано от Дрю Кърш. Закачливият визуален хумор вижда Пут и Джунг Кук чрез терапевтична фантазия, за да избягат от собствените си умове.

Снимка: Matthew Daniel Siskin

„Left and Right“ служи като трети сингъл от предстоящия дълбоко личен трети студиен албум на Puth, CHARLIE, който трябва да излезе по-късно тази година. След месеци на очакване на феновете, той издаде своя първи сингъл от албума, “Light Switch”, през януари 2022 г., който се нареди №1 в Apple iTunes Pop Chart и събра повече от 401 милиона стрийма в световен мащаб и над 83 милиона гледания в YouTube. Той наскоро се появи и изпълни песента на JIMMY KIMMEL LIVE и ELLEN, както и на наградите iHeart Awardsi където направи специално изпълнение на пиано с EGOT John Legend. Puth също изпълни парчето в допълнение към другите си любими хитове на феновете на тазгодишното радио iHeart KIIS-FM Wango Tango, като получи най-големия отзвук от тълпата на вечерта. Следвайки го с емоционалната и вълнуваща песен „That’s Hilarious“, той е натрупал над 99 милиона стрийма в Spotify.

Само на 30 години Чарли Пут се доказа като един от най-последователните хитмейкъри и търсени сътрудници в индустрията. Пут е натрупал осем мултиплатинени сингъла, четири номинации за ГРАМИ, три музикални награди на Billboard, награда за избор на критики и номинация за Златен глобус. Номинираният за GRAMMY албум за 2018 г., Voicenotes, получи Златен сертификат от RIAA само четири дни след излизането си и има над 5,6 милиарда стрийма по целия свят. Сътрудничеството на Puth през 2020 г. с Gabby Barrett върху техния „I Hope“ Remix му донесе четвъртата му топ 10 песен в Billboard Hot 100, хит номер едно в класацията „Adult Pop Songs“ на Billboard и спечели музикална награда на Billboard за 2021 г. за „Top Collaboration“ ” Puth също е съавтор и продуцира рекордния сингъл на The Kid Laroi и Джъстин Бийбър, “Stay”, който бързо се превръща в една от най-големите песни на 2021 г. и държи титлата за най-дълго царуващия на номер 1 в класацията Billboard Global 200 и първият, който стига до двуцифрени числа - прекарвайки общо единадесет седмици на върха на класацията.

 

На 14 юни членовете на южнокорейската група BTS шокираха феновете си, че излизат в почивка, за да работят по солови проекти. Във видео на живо Jung Kook побърза да успокои почитателите, че въпреки новата посока, в която поемат, групата не се разпада, а само излиза в почивка. 

„Left and Right (Feat. Jung Kook от BTS ),” излиза сега чрез Орфей Мюзик/Atlantic Records.

Ключови думи: