На живо

7

Charlie Puth издава нов албум през есента

Номинираният за награда „Grammy” мултиплатинен певец, композитор и продуцент ще пусне изданието, озаглавено CHARLIE на 7 октомври

Публикувано на 11 Юли 2022
Charlie Puth издава нов албум през есента
Снимка: Warner Music Group

Charlie Puth обяви предстоящия си трети студиен албум.

Номинираният за награда „Grammy” мултиплатинен певец, композитор и продуцент ще пусне изданието, озаглавено CHARLIE на 7 октомври чрез Atlantic Records/Орфей Мюзик.

Това е неговият първи дългосвирещ проект след номинирания му за награда „Grammy” албум Voicenotes през 2018 г. Дългоочакваното завръщане обещава да бъде най-личният му запис досега, като всяка песен автентично представя част от самия него. 

Съобщението идва след месеци, изпълнени с очакване за феновете му, видно от реакциите на неговите 17,9 милиона последователи в TikTok. Известен с това, че държи феновете си в течение на своя творчески процес, Puth споделя с тях всяка стъпка от пътя, докато разработва най-уязвимия албум в кариерата си.

Докато се подготвяше за издаването му, Puth пусна своя аплодиран от критиците първи сингъл – „Light Switch“, през януари 2022 г., който достигна #1 в класацията „Apple iTunes Pop Chart“ и събра повече от 449 милиона стриймвания в световен мащаб и над 91 милиона гледания в YouTube. Последва го емоционалната и вълнуваща песен „That’s Hilarious“, която събра повече от 128 милиона глобални слушания.

Последният му трак от предстоящия албум – “Left And Right (Feat. Jung Kook Of BTS)”, спечели на Puth най-доброто класиране за дебют (#22) в класацията на „Billboard Hot 100 Chart“ от излизането му на 24-ти юни, като същевременно натрупа повече от 88 милиона глобални стриймвания и над 96 милиона гледания на видеоклипа до момента.

За да отпразнува анонса, Puth се присъедини към шоуто „TODAY“ на „NBC“ за тяхната “Citi Concert Series” тази сутрин, за да изпълни водещи сингли като “CHARLIE”, “Light Switch” и “Left and Right”, в допълнение към няколко от другите си хитове.

Снимка: Warner Music Group



Charlie Puth доказа, че е един от най-последователните хитмейкъри и търсени колаборатори в индустрията. Puth има осем мултиплатинени сингъла, четири номинации за награда „Grammy”, три музикални награди на списание „Billboard“, награда „Critic’s Choice Award“ и номинация за „Златен глобус“. Неговият албум, номиниран за награда „Grammy” за 2018 г. – “Voicenotes”, получи златен сертификат от RIAA само четири дни след издаването му и събра над 6 милиарда слушания по целия свят. Колаборацията на Puth с Gabby Barrett през 2020 г. за техния ремикс „I Hope“ е четвъртата му песен, достигнала топ 10 в класацията „Billboard Hot 100“, хит номер едно в класацията „Adult Pop Songs“ на „Billboard" и печели музикалната награда на “Billboard” за 2021 г. за „Най-добро сътрудничество“ .” Puth също така е съавтор и продуцент на „The Kid Laroi“, както и на чупещия рекордите сингъл на Justin Bieber – „Stay“, който бързо се превърна в един от най-големите хитове за 2021 г. Той държи титлата за най-дълго задържала се песен на върха в класацията „Billboard Global 200“ - цели единадесет седмици.

Поръчайте предварително колекцията CHARLIE от 12 песни ТУК

Ключови думи: