На живо

7

Новият албум на Charlie Puth вече е факт

Колекцията, озаглавена CHARLIE, излеза чрез Atlantic Records/Орфей Мюзик.

Публикувано на 11 Октомври 2022
Новият албум на Charlie Puth вече е факт
Снимка: WMG

Charlie Puth издаде трети студиен албум.

Колекцията, озаглавена CHARLIE, излеза чрез Atlantic Records/Орфей Мюзик.

В този албум, продуциран изцяло от Puth, той разкрива всички страни на своята личност, нарушавайки всяко правило и изразявайки своята уязвимост, увереност и чувство за хумор за първи път в кариерата си. 

Албумът е придружен от най-новия му видеоклип към „Loser“. В режисираното от Phillip R. Lopez видео Puth се изправя срещу героите от стар холивудски уестърн. 

„Правя това от осем години, но в CHARLIE най-накрая съм себе си“, казва Puth. „Дълго време се опитвах да бъда „готиният тип“, но това беше просто замъглено парче стъкло за пред света. Сега стъклото е счупено. Няма прозорец. Можете да видите истинската ми същност“.

В целия албум Puth добавя хумористични моменти към искрено разказаните истории, вдъхновени от преживявания от живота и връзките му през последните няколко години. В резултат на своята уязвимост и автентичност той признава: „Това е моето истинско звучене. Албумът се превърна в най-личното ми произведение. Сякаш звукът се трансформира във физическо същество“. 

Въпреки че феновете му са получили представа за предстоящия проект чрез TikTok, Puth представя 12 парчета, показващи еволюцията на CHARLIE, започвайки със завладяващото емоционално „That's Hilarious“, създадено съвместно с дългогодишния му сътрудник JKash. Включвайки своя хит сингъл “Light Switch,” Puth представи албума по забележителен начин. Сингълът получи златен сертификат за по-малко от шест месеца и доказа защо изпълнителят е един от най-последователните хитмейкъри в съвременната музикална индустрия. Албумът също така включва хитовата колаборация „Left and Right“ (с участието на Jung Kook от BTS), която се превърна в най-успешния дебют на Puth в класациите, с над 400 милиона стриймвания и 214 милиона гледания на видеоклипа; размиващата границите на жанра “Smells Like Me”, която „UPROXX“ описва като “модерен поп и синт балада от 80-те” и “завладяващата” (Rolling Stone) “I Don't Think That I Like Her”, с участието на Travis Barker на барабаните .

Лирично свързвайки звуковото развитие на албума с нови парчета като “Loser” и “There’s A First Time For Everything”, Puth рисува обширната картина на себеосъществяването си. Завършвайки с „No More Drama“, той приключва историята, осъзнавайки: „Много се радвам, че най-накрая разбрах, че съм по-добре без теб“, подчертано от хипнотизиращите му високи тонове.

Тази есен Puth ще тръгне на своето турне One Night Only, продуцирано от Live Nation. То включва 12 дати в Северна Америка, Канада и Европа. Серията от интимни концерти ще стартира в Ню Джърси на 23-ти октомври, преди да поеме на запад, където ще има спирка в Лос Анджелис на 9-ти ноември и ще завършви вв Берлин на 6-ти декември. 

Албумът CHARLIE е наличен за стриймване /изтегляне.

Ключови думи: