На живо

7

„Цар Лъв“ се завръща на сцената на зала 1 на НДК

След огромния успех на премиерното представление на „Цар Лъв“ през април, хитовата продукция се завръща на сцената на зала 1 на НДК на 17 октоври, за да зарадва малки и големи с красивата история на Симба, новороденото лъвче на Цар Муфаса

Публикувано на 12 Октомври 2022
5 снимки

След огромния успех на премиерното представление на „Цар Лъв“ през април, хитовата продукция се завръща на сцената на зала 1 на НДК на 17 октоври, за да зарадва малки и големи с красивата история на Симба, новороденото лъвче на Цар Муфаса. 

Песните на Елтън Джон и текстописеца Тим Райс, с оригинална музика на Ханс Цимер: "I Just Can't Wait to Be King", „Circle of Life“, „Hakuna Matata“, „Can You Feel The Love Tonight“ и други, покоряват сърцата на зрителите и спечелват две награди „Оскар“ и един „Златен глобус“ в средата на 90-те, когато излиза анимационния филм на Дисни „Цар Лъв“. Едноименният мюзикъл прави своята световна премиера в Лондон през октомври 1999 и оттогава освен че триумфира на световната цена, носи шесткратно повече приходи от анимационния филм. 

Повече от 20 години „Цар Лъв“ привлича публиката в целия свят, което показва, че всички ние имаме нужда от красиви и добре разказани приказки за кръговрата на живота. Във всеки един човек живее и доброто и злото и само ние решаваме кое от тях ще управлява. 

На 17 октомври на сцената на зала 1 на НДК ще станем свидетели на невероятно зрелище за сетивата, обединило в завиден синхрон всички елементи на хитовия мюзикъл – от музиката, сценографията, костюмите, хореографията, сценичните боеве и 3D мапинга до зашеметяващите изпълнения на равностойните артисти от сферата на всички сценични изкуства. 

Мюзикълът „Цар Лъв“ оживява на професионална сцена в България в мащабната продукция на Държавна опера Варна, с оркестрация на Данко Йорданов и именити творци в постановъчния екип: режисьор - Петко Бонев, диригент - Страцимир Павлов, сценичен дизайн и костюми - Ася Стоименова, сценично движение и пластика - Анна Пампулова, 3D мапинг - Лора Руневска. 

Билети за изключително въздействащия и завладяващ спектакъл, който ще докосне сърцата на публика от всички възрасти са налични в мрежата на Eventim и билетен център НДК.

Ключови думи: