На живо

7

Cafuné споделиха ново видео

Дуото анонсира и подписването си с Elektra Records

Публикувано на 05 Юни 2022
Cafuné споделиха ново видео
Снимка: Noah Falge

Cafuné анонсира подписването си с Elektra Records и сподели официалното музикално видео към сингъла “Tek It.”

Базираното в Ню Йорк Сити дуо се състои от изпълнителката и автор на песни Sedona Schat и автора и продуцент Noah Yoo.

Продуцирано от Natia Sopromadze и режисирано от Frederick Venet oт Crux Animation Studio, анимираното видео на “Tek It” можете да гледате в YouTube канала на бандата.

Събрал 45 милиона глобални стрийма, “Tek It” се съдържа в дебютния албум на Cafuné, Running, който излезе миналия юли чрез собствения им лейбъл Aurelians Club. “Tek It” в момента стои в Top 5 на Billboard “Bubbling Under Hot 100”и наскоро дебютира в Британската официална класация топ 100. Освен това “Tek It” продължава растежа си в Alternative и AAA радио форматите, влизайки в топ 10 тази седмица в Billboard “Hot Rock & Alternative Songs” и дебютира в класацията на Mediabase “Alternative Chart” тази седмица на #38.

Други скорошни новини са, че Cafuné са анонсирани като директна подкрепа за CHVRCHES на северноамериканското им заглавно турне. Пътуването от единия до другия бряг започва на 26 юли в Orpheum Theater в Ню Орлиънс и продължава до есента, завършвайки с изпълнение на 3 октомври в Knitting Factory в Boise, ID. 

Sedona Schat и Noah Yoo записват заедно алтернативни поп песни под името Cafuné още от времето, когато са били студенти в нюйоркския университет в средата на 2010-те години. Продуциран от тях и почти изцяло записан от дуото в домовете им, най-вече по време на пандемията, дебютният им албум Running е запис, роден в изолация. Той се вглежда в един свят, който сякаш е на ръба на катастрофата, и обмисля какво означава да остарееш, да си изградиш бъдеще. Той е плод на приятелството на дуото, на работата и опитите да се разбере какъв е пътят напред, дори когато изглежда, че не се вижда край. Това е запис на остаряването и израстването, на създаването на нещо, което можеш да направиш - независимо дали си сам в стаята, в потния клуб с всичките си приятели или пътуваш към някое по-добро място. 

Ключови думи: