На живо

7

Burna Boy бележи нови успехи в класациите

Изпълнителят участва в шоуто на Rihanna – Savage x Fenty Vol. 4

Публикувано на 11 Ноември 2022
Burna Boy бележи нови успехи в класациите
Снимка: WMG / Elliot Hensford

Световната суперзвезда, носител на награда GRAMMY, Burna Boy печели първото си №1 в Rhythm Radio с “Last, Last".

Това бележи третия № 1 на Африканския гигант с „Last, Last“, след първото му господстване в радиостанциите с формат Urban Mainstream по-рано този месец и осем седмици начело в класацията на US Afrobeats Songs на Billboard.

Сингълът излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Burna Boy участва в шоуто на Rihanna – Savage x Fenty Vol. 4 изключително стриймвано в Prime Video. Шоуто включва и изпълнения на световни суперзвезди Anitta, Don Toliver и Maxwell.

Burna Boy получи четири номинации за наградите BET Soul Train за 2022 г., включително The Ashford and Simpson Songwriter’s Award, Best R&B/Soul Male Artist", Song Of The Year и Video Of The Year. Тези номинации за BET Soul Train Award следват номинацията му за Американските музикални награди за 2022 г. за Любим афробийт изпълните“. Наградите BET Soul Train са на живо в неделя, 13 ноември по BET, а Американските музикални награди са на 20 ноември от 20:00ч. по ABC и се провеждат в Microsoft Theatre в Лос Анджелис. По-рано тази година Burna Boy дебютираха с „Last, Last“ на Billboard Music Awards.

Burna Boy продължава да достига нови висоти с шестия си студиен албум LOVE, DAMINI, отбелязвайки най-високия му дебют в САЩ до момента в Billboard Top 200. Албумът също така продължава да расте в позициите си в международен план, тъй като завършва на второ място в Обединеното кралство и Холандия, превръщайки се в най-успешно класиралият се албум в тези територии и албум номер едно в Apple Music в 47 държави. LOVE, DAMINI беше избран от критиците на The New York Times’ Critics Pick с допълнителни похвали от Rolling Stone, Billboard, Vulture, Variety и много други. Burna Boy наскоро обяви удължаване на стадионното си турне, можете да видите новите предстоящи дати тук. Гледайте най-новия официален музикален видеоклип за “It’s Plenty” от LOVE, DAMINI.

Ключови думи: