На живо

7

Burna Boy с ново видео

Във визуализацията към парчето „Rollercoaster“ участва и латино идолът J Balvin

Публикувано на 27 Март 2023
Burna Boy с ново видео

Burna Boy издаде официален видеоклип към „Rollercoaster“.

Във визуализацията към парчето на световната суперзвезда, носител на награда GRAMMY участва и друг носител на престижната награда - латино идолът J Balvin. Любимата песен на феновете идва от успешния студиен албум на Burna – Love, Damini.

След номинацията си за Най-добро глобално музикално изпълнение на 65-тите годишни награди GRAMMY, глобалният хит на Burna Boy „Last Last“ беше сертифициран с платинен сертификат от RIAA, превръщайки се в афробийт парчето, получило най-бързо златен и платинен сертификат в САЩ. В допълнение към номинацията за Най-добър глобален музикален албум за шестия му студиен албум – Love, Damini, който излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Musc за България, Burna направи впечатляващо изпълнение на хитовия сингъл по време на шоуто за полувремето на Мача на звездите на NBA през 2023 г.

Снимка: Emmanuel Agbeble – APM World Mag

Създателят на „African Giant“ е обявен за специален гост на Dreamville Music Festival с хедлайнери J.Cole, Drake и Usher. Той се подготвя за завръщане на сцената на „Coachella“ следващия месец, преди да стане хедлайнер на „Afro Nation Miami“, както и да бъде сред водещите изпълнители на шоуто UEFA Champions League Final през юни 2023 г. Burna също така ще изнася концерти в Оукланд, Далас и Лондон.

В края на миналата година Burna участва в шоуто на Rihanna – Savage x Fenty Vol. 4, излъчвано ексклузивно по Amazon Prime, заедно с глобалните суперзвезди Anitta, Don Toliver и Maxwell. Той също така за първи път оглави класациите на радиостанциите с формат Urban с “Last Last" и получи номинация за Американските музикални награди за 2022 г. в категорията Любим афробийт изпълнител.

Burna Boy продължава да достига нови висоти с шестия си студиен албум Love, Damini, който отбелязва най-успешния му дебют в САЩ до момента в Billboard Top 200, задържайки се на върха на класацията U.S. Afrobeats Songs на Billboard в течение на 8 седмици и продължавайки да се издига в радиостанциите с формат Rhythm. Албумът също така продължава да жъне успех в международен план, като се изкачва до второ място в Обединеното кралство и Холандия, превръщайки се в най-добре класиралия му се албум в тези територии, както и в албум #1 в Apple Music в 47 държави. Love, Damini спечели наградата „Изборът на критиците“ на „The New York Times„ , с допълнителни похвали от „Rolling Stone“, „Billboard“, „Vulture“, „Variety“ и много други. 

Ключови думи: