На живо

7

Burna Boy издаде нов албум

LOVE, DAMINI съдържа 19 песни, като сред тях са колаборации с Ed Sheeran, J Hus, Popcaan, Blxst, Kehlani, J. Balvin, Khalid, Victony и Ladysmith Black Mambazo

Публикувано на 11 Юли 2022
Burna Boy издаде нов албум
Снимка: Warner Music Group / Mikey Oshai

Burna Boy се завръща със шести студиен албум. 

Носителят на награда GRAMMY издаде тавата LOVE, DAMINI чрез Atlantic Records/Орфей Мюзик. 

Спечелил наградата „Изборът на критиците“ на “The New York Times”, албумът с 19 песни включва колаборации с Ed Sheeran, J Hus, Popcaan, Blxst, Kehlani, J. Balvin, Khalid, Victony и Ladysmith Black Mambazo.

LOVE, DAMINI следва албумите African Giant и носителя на награда „GRAMMY” - Twice As Tall и е написан като лично писмо на Burna Boy до неговите фенове. Всяка песен е вдъхновена от значими житейски събития, които са повлияли на Burna. Записът отбелязва неговото съзряване и улавя новото му звучене, докато той обръща страницата на нова музикална ера. В скорошната си история за корицата на списание „Billboard” Burna говори изключително за личното значение на албума.

Албумът е придружен и от официален видеоклип към “For My Hand” с участието на носителя на „Грами“ Ed Sheeran. Burna наскоро се присъедини към Sheeran на сцената на стадион „Wembley“, за да представи официално песента и да я изпълнят заедно на живо за първи път. 

Преди издаването на LOVE, DAMINI, Burna Boy издаде завладяващото парче “Last Last” от албума, който включва разпознаваемия семпъл от “He Wasn't Man Enough” на Toni Braxton и официална визуализация, режисирана от самия Burna и заснета в дома му, наред с други подбрани локации. Продуциран от Chopstix („Outside“ на Burna Boy), сингълът показва как Burna пее със стряскаща откровеност за разбити сърца, грешки и утехи, с игриво, но въздействащо звучене, което се е превърнало в негов собствен саундтрак. Сингълът има близо 2 милиарда стриймвания по целия свят към днешна дата и стана изключително популярен в TikTok. Burna Boy изпълни сингъла, както и „Kilometre“, на наградите “Billboard Music Awards” тази година.

TRACKLIST
1. Glory feat. Ladysmith Black Mambazo
2. Science
3. Cloak & Dagger feat. J Hus
4. Kilometre
5. Jagele
6. Whiskey
7. Last Last
8. Different Size feat. Victony
9. It's Plenty
10. Dirty Secrets
11. Toni-Ann Singh feat. Popcaan
12. Solid feat. Blxst & Kehlani
13. For My Hand feat. Ed Sheeran
14. Rollercoaster feat. J Balvin
15. Vanilla
16. Common Person
17. Wild Dreams feat. Khalid
18. How Bad Could It Be
19. Love, Damini feat. Ladysmith Black Mambazo


След своя рекорден, разпродаден дебют в Madison Square Garden, Burna Boy ще стартира своето турне „Love, Damini Summer 2022“, започвайки в неделя (17-ти юли) в Барбадос. Турнето ще продължи през лятото със спирки в Чикаго, Хюстън и други преди финала в Атланта, Джорджия на 31-ви юли. Citi е официалната карта на турнето “Love, Damini Summer 2022”. За повече информация и закупуване на билети, моля посетете www.onaspaceship.com

Burna Boy също така ще участва във фестивала „Made In America“ и ще бъде хедлайнер на фестивала „Afropunk“ през септември. Burna ще закрие „Afropunk“ през втората вечер, изпълнявайки песни от „LOVE, DAMINI“, по време на първия си хедлайнерски сет на фестивал в САЩ и първото си шоу в Ню Йорк, след като разпродаде концерта в Madison Square Garden през април.

LOVE, DAMINI вече достъпен чрез Atlantic Records/Орфей Мюзик.

Ключови думи: