На живо

7

bTV Media Group се включва в кампанията на БЧК за оказване на хуманитарна помощ за пострадалите в Украйна

За дарителската кампания ще се спазват специални изисквания на СЗО и на Международния Червен кръст, според които всички дрехи, обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови и с етикет на производителя

Публикувано на 28 Февруари 2022
bTV Media Group се включва в кампанията на БЧК за оказване на хуманитарна помощ за пострадалите в Украйна

bTV Media Group и Български Червен кръст отново обединяват усилия – този път в помощ на пострадалото население в Украйна. Във връзка с нарастващите нужди, призивите за осигуряване на помощ на засегнатите цивилни граждани от кризата в Украйна и по молба на Украинския Червен кръст, считано от 27-и февруари 2022г. към всички областни центрове на БЧК са сформирани доброволчески екипи за набиране на дарения.

В съответствие със строгите мерки за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, при осъществяването на дарителската кампания ще се спазват специални изисквания на СЗО и на Международния Червен кръст, според които всички дрехи, обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови и с етикет на производителя.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната, а точните адреси и телефони на всички областни организации можете да видите на сайта на БЧК. За София даренията ще се събират в централната сграда на организацията на бул. "Джеймс Баучър" N76.

БЧК се обръща и към българските фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии, генератори и други стоки за справяне с кризата и оказване на хуманитарна помощ.

Предстои да стартира и кампания за набиране на средства, с която да се събират и парични дарения за подкрепа на хора засегнати от кризата в Украйна.

Партньорството между Българския Червен кръст и bTV Media Group e естествено продължение на успешни съвместни проекти за общозначими каузи като подкрепа за пострадалите от наводненията през 2014 г. в Аспарухово и Нова Махала, бедствието в с. Хитрино през 2016 г. и в началото на COVID кризата.

bTV Media Group e основен медиен партньор на кампанията и ще подкрепи усилията на Българския Червен кръст за осигуряване на хуманитарна помощ за пострадалите в Украйна. Актуална информация как и с какво можете да помогнете, ще намерите на страниците на БЧК и на bTV Новините, както и в каналите на двете организации в социалните мрежи.

Ключови думи:
@