На живо

7

Борис Христов представя първото си парче на български език

Сън“ е третият му авторски сингъл и носи лятно звучене и настроение

Публикувано на 12 Май 2023
Борис Христов представя първото си парче на български език

Борис Христов издаде първата си песен на български език. 

Сън“ е третият му авторски сингъл и носи лятно звучене и настроение.

Изпълнителят, който бе сред запомнящите се участници и финалист в „Гласът на България“, е автор на текста, музиката, аранжимента и програминга на песента. Записана и мастерирана от Милко Михайлова, част от акустичните китари в нея записва и великолепният Петър Миланов.

„За разлика от музиката ми досега, песента е бърза и е първата ми на български език. Официалната премиера на видеото е на моя имен ден, но вече няколко пъти съм представял "Сън" на живо, по време на мои участия. Бях изненадан, че още след първия припев хората вече я пееха с мен. Това беше и мотивът ми да вляза и да я запиша в студио, и тя да бъде моят следващ сингъл“, споделя Борис.

Певецът с фотографско око е и режисьор на видеото към песента „Сън“, което е заснето през март в Южна Африка - родината на неговата съпруга. Самата тя е муза в песента, а след много уговорки, също влиза с роля във видеото.

Оператор е Джейсън Магот, а режисьор на монтажа е Кирил Ханджиев, който монтира и видеото на първата песен на Борис Христов -" Need you“.

Борис Христов работи и над нова, стилна, авторска музика, която ще се появи скоро на музикалната сцена. „Сън“ ще бъде представена на живо на 26 май в столичния Swingin’Hall.

Ключови думи: