На живо

7

BOBO разсъблича душата си в музикален филм

Лентата „Alkebu-lan“ е режисирана на Димитрис Георгиев

Публикувано на 30 Декември 2022
BOBO разсъблича душата си в музикален филм
Снимка: Мартин Господинов

Късометражният филм „Alkebu-lan“ с музика на Борислав Димитров – BOBO вече има своята официална премиера.

Лентата, която е режисирана от Димитрис Георгиев, беше представена на връх рождения ден на BOBO – 22-и декември.  

Филмът „Alkebu-lan“ носи старинното име на Африка и буквално означава "Земята на черните". Изборът на заглавието не е случаен – бащата на BOBO е от гвинейски произход. Лентата съдържа песни от втория самостоятелен албум на R&B артиста със същото име, който ще бъде представен в началото на година. Във филма участват двама от дуетните партньори на BOBO в новия му албум – младата джаз певица от Пловдив Мирослава Тодорова и популярният македонски рап изпълнител Slatkaristika. 

“Alkebu-lan“ е продуциран от Вихър Найденов и Елена Дорошенко, за кинематографията отговаря Дамян Димитров, монтажът е на Виктория Караколева, а за продъкшан дизайна и стайлинга отговарят съответно Андреа Попова и Гроздан Михайлов. 

BOBO е един от най-популярните български R&B артисти през последните 20 години. Работил е с много успешни имена на българската музикална сцена, сред които Графа, 100 Кила, Белослава, Орлин Павлов, Сантра, Лора Караджова, Виктория и Маги Джанаварова. 22 е късметлийското число за BOBO, който издава първия си самостоятелен албум „22“ на 22 февруари 2020 година.

Ключови думи: