На живо

7

BOBO представи новата си песен по радио N-JOY

Борислав Димитров стана част от шоуто "От 10 до 2 с Нейа" и разкри, че парчето "Мъка" е първият сингъл от предстоящия му нов албум

Публикувано на 15 Май 2023
BOBO представи новата си песен по радио N-JOY
Снимка: Радио N-JOY / Николай Лазаров

BOBO сподели подробности за новата си песен. 

Борислав Димитров, както е рожденото име на изпълнителя, стана част от шоуто "От 10 до 2 с Нейа" и разкри, че парчето "Мъка" е първият сингъл от предстоящия му нов албум.

Песента също така е в основата на късометражен филм, режисиран от популярния български режисьор Димитрис Георгиев, който носи заглавието „Alkebu-Lan“ - древното име на Африка. 

Bobo възнамерява да пусне още два сингъла преди да издаде албума „Alkebu-Lan“, което вероятно ще се случи в средата на лятото. 

Снимка: Радио N-JOY / Николай Лазаров

Стилът на записа е афрофъжън. Той включва песни,  вдъхновени от ритмите на Африка. Музикален продуцент на албума е един от най-големите нигерийски продуценти - Cracker Mallo, който е работил и по част от саундтрака на “Черната пантера 2”. „Alkebu-Lan“ включва колаборации с популярния македонски рапър Марко Маринкович – Slatkaristika, младата джаз певица Мирослава Тодорова, която доби популярност след участието си в Х Фактор, както и артистите Jahmmi и Sahib.   

BOBO е един от най-популярните български R&B артисти. Като композитор и текстописец е създавал музика и текстове за Белослава, Орлин Павлов, Сантра, Лора Караджова, Виктория и Маги Джанаварова. Първият му самостоятелен албум се казва 22, излиза на 22 февруари 2020 година и съдържа точно 22 песни.

Ключови думи: