На живо

7

BOBO празнува рожден ден с нова музика и филм

Вторият самостоятелен албум на изпълнителя ще бъде представен в началото на следващата година и е в стил афрофъжън

Публикувано на 22 Декември 2022
3 снимки

Борислав Димитров – BOBO ще направи премиерата на късометражен филм, който включва нова негова музика, на 22-и декември на специално безплатно събитие в столичен клуб.

Филмът, който е режисиран от популярния български режисьор Димитрис Георгиев, носи заглавието „Alkebu-Lan“ - древното име на Африка и преплита в сюжета си песни от предстоящия албум на BOBO със същото име. Датата за премиерата не е случайна, защото BOBO е роден на 22-и декември.

Вторият самостоятелен албум на BOBO ще бъде представен в началото на следващата година и е в стил афрофъжън. Той включва песни,  вдъхновени от ритмите на Африка. Музикален продуцент на албума е един от най-големите нигерийски продуценти - Cracker Mallo, който е работил и по част от саундтрака на “Черната пантера 2”. „Alkebu-Lan“ включва колаборации с популярния македонски рапър Марко Маринкович – Slatkaristika, младата джаз певица Мирослава Тодорова, която доби популярност след участието си в Х Фактор, както и артистите Jahmmi и Sahib.   

BOBO е един от най-популярните български R&B артисти. Като композитор и текстописец е създавал музика и текстове за Белослава, Орлин Павлов, Сантра, Лора Караджова, Виктория и Маги Джанаварова. Първият му самостоятелен албум се казва 22, излиза на 22 февруари 2020 година и съдържа точно 22 песни.

Ключови думи: