На живо

7

Близо 4000 души аплодираха Миро на концерта му в зала 1 на НДК

Предстои и специално коледно издание на 21 декември, отново в знаковата зала

Публикувано на 13 Октомври 2023
7 снимки

Близо 4000 души аплодираха и пяха заедно с Миро най-големите му хитове от последните 23 години в зала 1 на НДК.

Концертът в София беше част от турнето „Best of”, което започна от Созопол и премина през Бургас, Стара Загора и Варна това лято.

Пред публиката в зала 1 Миро изпълни „Губя контрол, когато“, „Август е септември“, „Минаваш през мен“, „Колко ми липсваш“, „Отначало“, „Гълъбо“ и още от емблематичните си песни. Изключително емоционални бяха дуетите му с Анелия – „Завинаги“, и с Мария Илиева – „Ако утре няма днес“. С Миро на сцената бяха музикантите от SoulBmoll и триото TRINITY.

Огромният интерес към турнето, което беше предварително разпродадено, доведе до включването на още една дата до края на годината. Специалният коледен концерт на Миро ще бъде на 21 декември, отново в зала 1 на НДК в София, и ще включва допълнителни рождествени песни.

Преди началото на турнето си тази година Миро издаде нов сборен албум - „46” („Вирджиния рекърдс“), представен в края на април. Малко по-късно излезе и видеото към единствената нова песен в него „Отначало“ с режисьор Валери Милев.


-----
Миро е Мирослав Костадинов - автор, продуцент и изпълнител на над 23 достигнали номер 1 песни в България. През годините той е носител на редица награди в страната и чужбина.  Тази година дуетната му песен с Алма получи признанието на публиката в най-важната за Миро категория „Песен на годината“ на церемонията. „Повече“ е и най-излъчваната българска песен за 2022 в радио и ТВ ефира.

През 2009 е отличен с награда и статуетка за “Губя контрол когато“ на MAD Video Music Awards’09 в Атина. А през 2010-та песента става „Хит на десетилетието“, избрана от слушателите на родна радиостанция.

Участвал е в „Златният Орфей” през 1995 година (с презимето си Димов) и е един от победителите в същата година.
Миро е единственият към момента български артист, признат за изпълнител на годината в поп и поп-фолк музиката, при това в една година.

TRINITY са Славина Калканджиева, Миглена Русева и Божана Спасова.

SoulBmoll са Момчил Косев (китари, вокали и аранжименти), Александър Васев (клавири), Виктор Викторов, Радо Казасов (ритъм секция), Емилио Мархолев (бас китара), Христо Нейчев (китара), Мартин Бодуров (тромпет, хорн), Иван Йорданов (саксофон, флейта). Вокали са Славина Калканджиева, Меглена Русева, Божана Спасова.

Ключови думи: