На живо

7

Birdy издаде нов сингъл

„Paradise Calling“ е третият сингъл, издаден от предстоящия албум на Birdy – Portraits, който излиза на 18-ти август 2023 г.

Публикувано на 18 Юли 2023
Birdy издаде нов сингъл
Снимка: Орфей Мюзик / Thibault Theodore

Birdy споделя нов сингъл.

Парчето „Paradise Calling“ следва издаването на „Heartbreaker“, „Raincatchers“ и „Your Arms“ по-рано тази година.

„Paradise Calling“ е третият сингъл, издаден от предстоящия албум на Birdy – Portraits, който излиза на 18-ти август 2023 г.

В „Paradise Calling“ Birdy продължава своето музикално възраждане, създавайки още един алтернативен поп химн, отклонявайки се от обичайните си изчистени мотиви и навлизайки в свят, изпълнен със съвършена, блестяща алт-поп естетика.

Сингълът „Paradise Calling“ излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

В най-уверения ѝ албум до момента – Portraits, Birdy смело се впуска в неизвестното. Нейният неподвластен на времето стил на писане на песни сега е вдъхновен от свеж, изобилен прилив на енергия, с дръзка, изобретателна и необичайна продукция. Това е звученето на творец, който навлиза в нов свят и с вълнение открива истинския си глас.

През 2023 г. Birdy се завръща с новия си студиен албум Portraits – нова глава и уверена промяна в посоката за изпълнителката, която постигна невероятен успех след издаването на дебютния си албум – Birdy. Едва 26-годишна, Birdy се затвърди като един от водещите местни таланти в Обединеното кралство, нейните невероятни постижения към днешна дата включват 3 албума, влезли в топ 5, както и безброй платинени и златни дискове, с над 8 милиона продадени записа в световен мащаб. Независимо дали участва в хитови саундтракове за Pixar, Netflix и Amazon, сътрудничи си с водещи артисти от различни музикални жанрове или мотивира цели поколения с хитови Tik Tok мелодии, Birdy винаги намира нови начини да привлече нови фенове. Фенбазата на изпълнителката в стрийминг платформите надхвърли невероятните 5 милиарда стриймвания, с общо над 18 милиона последователи във всички платформи. Birdy продължава да прави забележителни изпълнения на живо. Благодарение на нейните богати, многопластови сценични продукции тя има три разпродадени последователни концерта в The Sydney Opera House, пее пред над 10 000 души на два коцерта в Eventim Apollo в Лондон, както и още много изяви по време на глобалните си турнета. Освен това тя е била хедлайнер на много фестивали в Европа и Азия, с гордост е участвала в Glastonbury Festival, като междувременно е номинирана за награди BRIT и Grammy.

Ключови думи: