На живо

7

Beyonce доминира сред номинираните за награда Grammy

Изпълнителката на хита „Run The World (Girls)“ получи общо 9 номинации

Публикувано на 16 Ноември 2022
Beyonce доминира сред номинираните за награда Grammy
Снимка: Getty Images / Kevin Winter

Beyonce движи света на музиката!

41-годишната Beyoncé Giselle Knowles-Carter получи най-голям брой номинации за предстоящите награди Grammy.

Изпълнителката на хита „Run The World (Girls)“ се сдоби с общо 9 номинации. Любопитен факт в случая е, че с тях тя изравнява постижението на съпруга си – рапърът Jay Z за най-номиниран артист в историята на престижните музикални отличия. Двамата имат общо по 88 номинации.

В списъка с номинираните втори е рапърът Kendrick Lamar, който ще се бори за награда в осем категории, следван от Adele и Brandi Carlile с по седем номинации за наградите присъждани от Американската национална звукозаписна академия.

По шест Grammy номинации имат Harry Styles, Mary J Blidge, Future, Khalid, The Dream и мастеринг инженерът Randy Merrill.

Тази година артистите ще се състезават за „грамофончета“ в пет нови категории.

Ако Beyonce, която е с най-много награди Grammy сред дамите - 28, успее да спечели в половината от категориите, в които е номинирана тя ще може да подобри рекорда на диригента
Beyonce, жената с най-много "грамофончета" в историята, може да счупи рекорда на диригента Georg Solti, който с 31 отличия е най-награждаваният артист. В момента Beyonce има равен брой награди с Quincy Jones – 28.

Наградите Grammy ще бъдат раздадени за 65-и път 5 февруари в Лос Анджелис.

Ключови думи: